Публикувано от в в Риба и морски дарове
  • Размер на шрифта: По-голям По-малък
  • Посещения: 2632
  • Печат

Пъстърва с билков сос

b2ap3_thumbnail_Fischsauce.jpg

 

Продукти за 4 порции

4 пъстърви
4 с.л. масло
микс от сушени средиземноморски билки - риган, розмарин, салвия, босилек, майорана.
сол и бял пипер на вкус

За соса

400 г заквасена сметана
1/2 кубче рибен бульон
пера пресен див лук
пресни срадиземноморски билки

Приготвяне

* Почистете рибите и ги увийте по отделно в алуминиево фолио, като във всяка сложите по 1 с.л. масло и подправите със сухите билки, сол и пипер. Загрейте фурната на 250* и изпечете рибата за 10 минути. Оставете я да изстине за 5 минути.

* Внимателно развийте фолиото и пресипете отделилия се сок в тиган. Натрошете бульона, сипете сметаната и кипнете на котлона. Подправете с нарязаните пресни билки и перата лук и овкусете със сол и бял пипер.

* Отстранете кожата на рибата, залейте със соса и сервирайте ястието топло. Да ви е сладко!

последно модифициран в

Йоланта Делибозова

Коментирайте

Гост
Гост Сряда, 18 Октомври 2017
Visit site Coral Betting and grab Coral Bonus