Публикувано от в в Предястия и аламинути
  • Размер на шрифта: По-голям По-малък
  • Посещения: 2949
  • Печат

Парти кюфтенца с кокос

 

 

 

Продукти

400 г пилешко бяло месо
1 малка главичка стар лук
2 скилидки чесън
50 г пармезан
50 г кашкавал
1 яйце
1/2 ч.л.мащерка
сол и черен пипер на вкус
50 г печени лешници




друго

олио за пържене
разбито яйце за паниране
кокосови стърготини




Приготвяне

* Сложете в блендер нарязаното месо, лука, чесъна, яйцето, мащерката и сирената. Смелете всичко на едра кайма, трябва да се чувстват парченца месо. Овкусете със сол и пипер. Направете малки кюфтенца и във всяко сложете по един лешник. Оваляйте ги в брашно и ги изпържете. Преди да ги сервирате ги панирайте в разбитото яйце , след това в кокоса и ги запечете във фурната до порозовяване. Сервирайте ги леко топли , набодени с клечка и гарнирани с кайсия или праскова. Защо не с мандарина?

* Ако панирате в кокос кюфтенцата и направо ги изпържите, кокоса много бързо ще прегори, а месото ще остане сурово. Така, както ви предлагам, можете да ги изпържите от предния ден и преси сервиране да ги оваляте в кокос. Умишлено съм избегнала галетата за да може да преобладава плодовият вкус на кокоса, който отлично се съчетава с ядките и пилешкото.

 

 
последно модифициран в

Йоланта Делибозова

  • Гост
    Teodora Сряда, 05 Април 2017

    Уникална рецепта Йоли. Благодаря ти от сърце. Непременно ще я направя за втория рожден ден на моя син. Всички в нашето семейство обичаме кокос. Правила съм пилешка супа с кокосово мляко и съм сигурна ,че ще е страхотен вкуса и на кюфтенцата. :)
    Поздрави :)

    Отговор Отказ
  • Yoli
    Yoli Сряда, 05 Април 2017

    Много ще се радвам, ако ти хареса, Тедушка. И да са ви сладки на всички! И весел, весел празник! Благодаря ти!

Коментирайте

Гост
Гост Понеделник, 25 Септември 2017
Visit site Coral Betting and grab Coral Bonus