Публикувано от в в Български гозби
  • Размер на шрифта: По-голям По-малък
  • Посещения: 3901
  • Печат

Чушки бюрек

 

 

Продукти за 4 порции

8 - 10 печени и обелени червени пиперки
4 яйца
200 г натрошено сирене
1-2 с.л. нарязан на ситно магданоз
1 с.л. нарязан на ситно копър
скилидка счукан чесън

За панировката

2 разбити яйца
брашно
галета
олио за пържене



Приготвяне

* Разбийте яйцата леко с вилица и ги изсипете в тиган заедно с 1 с.л. олио. Разбъркайте ги на слаб котлон докато белтъците започнат да се стягат. Яйцата трябва да останат полутечни, а не твърди като бъркани яйца.

* Към яйцата прибавете сиренето, магданоза, копъра и чесъна. Разбъркайте и ако е нужно посолете.

* Разрежете чушките от едната страна и ги напълнете със сместа. Загърнете и им придайте първоначалната форма.

* Панирайте чушките в брашно, след това в яйце и накрая в галета. Подредете ги в чиния и ги оставете за 10 минути да изсъхне панировката.

* Загрейте олиото до средна температура, не трябва да е много силно. Непосредствено преди пърженето топнете чушките отново в разбитите яйца. Пържете до златисто от двете страни. По желание сервирайте с млечно - чеснов сос. Да ви е сладко!

* Този "трик" за предварително втвърдяване на яйцата не позволява на плънката да изтече от чушките. Двойната панировка допълнително подсигурява това.  Но което е по-важно, вкусът на чушките, приготвени с повече яйца е просто великолепен!

 

 

 

последно модифициран в

Йоланта Делибозова

  • Гост
    Марина Сряда, 06 Май 2015

    Благодарности за рецептата

    Тази рецепта я знам още когато Йоли пишеше в gotvetesmen.com преди 7 години че и повече. От тогава съм я правила много пъти, както и някои други рецепти на Йоли. Случайно наскоро открих този сайт и блог и много се зарадвах, че Йоли е развила таланта си и продължава да споделя рецептите си с нас, които са наистина страхотни. Благодаря ти , Йоли!

    Отговор Отказ
  • Yoli
    Yoli Сряда, 06 Май 2015

    RE:Благодарности за рецептата

    Благодаря ти мила. Много се радвам, че следиш и харесваш рецептите ми. Наистина започнах с "Гответе с мен" и там научих страшно много неща. Благодарна съм на всички хора, които ме провокираха и учиха през тези години. Време беше да отдеря рецептите си на самостоятелно място и ето ме тук. Добре си дошла. Много се радвам!

  • Гост
    Силвия Събота, 12 Ноември 2016

    Здравей Йоли,яйцата с консистенция на "бъркани яйца "ли трябва да са преди да се добавят сиренето и подправките?
    Благодаря

    Отговор Отказ
  • Yoli
    Yoli Неделя, 13 Ноември 2016

    Здравей Силве. Не, не трябва да са твърди като бъркани яйца, не чак толкова. Да са меки, дори полутечни, просто да се коагулира белтъка леко. Надявам се да ти харесат, благодаря ти.

Коментирайте

Гост
Гост Неделя, 19 Август 2018
Visit site Coral Betting and grab Coral Bonus