Публикувано от в в Безмесни ястия
  • Размер на шрифта: По-голям По-малък
  • Посещения: 2667
  • Печат

Панирани чушки с топено сирене

 

 


Продукти

печени червени чушки
топено сирене
сол на вкус

брашно
разбито яйце
галета
олио за пържене

Сос

кисело мляко
квасена сметана
чесън
копър
сол на вкус



Приготвяне

* Нарежете чушките на ленти с ширина около 3 см. В основата на всяка лента сложете по малко топено сирене. Завийте на рулце като се стараете да подгънете краищата  навътре и да оформите топче. Панирайте топчетата в брашно, след това в разбито яйце и накрая в галета. Оставете ги за 20 мин. настрана за да може панировката да изсъхне. Преди да ги изпържите ги топнете отново в разбито яйце. Така сиренето вътре няма да изтече.

* За соса разбъркайте сметаната с киселото мляко. Овкусете със сол, чесън и копър. Сервирайте чушките леко топли с млечен сос. Да ви е сладко!

* В рецептата не съм посочила точни пропорции. Мисля, че това не е нужно. Направете толкова, колкото ви се хапва. Същото важи и за соса.

 

 

 

 

 

последно модифициран в

Йоланта Делибозова

Коментирайте

Гост
Гост Неделя, 28 Май 2017
Visit site Coral Betting and grab Coral Bonus