Публикувано от в в Тестени
  • Размер на шрифта: По-голям По-малък
  • Посещения: 1869
  • Печат

Пълнозърнест венец

 

b2ap3_thumbnail_Venec_6.jpg

 

Продукти

20 г прясна мая
280 г хладка вода
200 г бяло брашно
250 г пълнозърнесто брашно
2 с.л. семена от люцерна или други по избор
1 ч.л. сол
1 ч.л. захар
2 с.л. олио
50 г меко масло за намазване
2 с.л. прясно мляко за намазване

 

b2ap3_thumbnail_Venec_11-d1.jpg

 

Приготвяне

* Разтворете маята във водата. В купа смесете двата вида брашно заедно със семената, солта и захарта. Добавете маята и олиото. Замесете меко тесто, сложете го в купа и я покрийте с найлоново фолио. Оставете тестото на топло да втаса докато удвои обема си.

* Набрашнете плота и разточете втасалото тесто на правоъгълник с дебелина 1 см. Намажете го с мекото масло и завийте на руло. Нарежете рулото на 6 еднакви парчета.

 

b2ap3_thumbnail_Venec.jpg

 

* Направете разрези с остър нож без да прерязвате тестото до долу.

 

b2ap3_thumbnail_Venec_1.jpg

 

* С пръсти съберете двата края и "разлистете" нарязаните парчета.

 

b2ap3_thumbnail_Venec_3.jpg

 

* Покрийте тава с хартия за печене. В средата сложете купичка и наредете около нея парчетата тесто. Намажете с прясното мляко и оставете венеца да втаса отново за около 20 минути.

 

b2ap3_thumbnail_Venec_4.jpg

 

* Загрейте фурната на 200* и изпечете хляба за около 30 минути докато коричката стане твърда и златиста. Да ви е сладко!

 

b2ap3_thumbnail_Venec_7-d.jpg

последно модифициран в
Отбелязана с: коледа тестени

Йоланта Делибозова

Коментирайте

Гост
Гост Събота, 29 Април 2017
Visit site Coral Betting and grab Coral Bonus