Публикувано от в в Ястия с месо
  • Размер на шрифта: По-голям По-малък
  • Посещения: 3362
  • Печат

Пълнени пилешки бутчета

 

b2ap3_thumbnail_Chicken-_with_-Stuffing1.jpg

 

Продукти за 4 порции

4 големи пилешки бутчета
1 голям сварен картоф
1 яйце
50 г синьо сирене
50 г пушено сирене
50 г кашкавал
3-4 листа прясна салвия
1 малко клонче пресен розмарин
3-4 стръка пресен риган
3-4 стръка прясна мащерка
сол и черен пипер на вкус 

 

b2ap3_thumbnail_Chicken-_with_-Stuffing2.jpg

 

Приготвяне

* За пълнежа настържете на ренде картофа и видовете сирене. Смесете ги с яйцето и нарязаните подправки. Ако нямате пресни, ползвайте сухи подправки. Овкусете със сол и пипер и разбъркайте.

* Измийте добре бутчетата и ги овкусете със сол навсякъде. С пръсти внимателно отделете кожата от месото  откъм отрязаната им широка страна. Само я повдигнете като внимавате да не я разкъсате. Прокарайте пръсти под кожата на цялото бутче. Колкото по-голяма част успеете да отделите, толкова по-добре. Целта е да направите джоб, в който да може да сложите повече плънка.

* Разпределете пълнежа за четирите бутчета. Нанесете го под отделената кожа като се стараете да има пълнеж навсякъде.

* Сложете напълнените бутчета в тава и сложете около тях цели клончета пресни подправки. Поръсете с черен пипер. Ако месото не е достатъчно мазно може да полеете леко със зехтин  или масло. 

 

b2ap3_thumbnail_Chicken-_with_-Stuffing3.jpg

 

 * Не слагайте течност. Хубаво е месото да се изпече само в собствените си сокове и мазнина. Но, ако ви се стори сухо, налейте малко вода, бира или бяло вино. След като бутчетата са изпечени отстранете клончетата с подправки.  Ето и изпечения вариант.

 

b2ap3_thumbnail_Chicken-_with_-Stuffing4.jpg

 

 * Сервирайте месото топло с бира или ледено бяло вино. За гарнитура може са направите картофено пюре или сотирани зеленчуци. Да ви е сладко!

 

b2ap3_thumbnail_Chicken-_with_-Stuffing5.jpg

последно модифициран в
Отбелязана с: ястия с месо

Йоланта Делибозова

  • dalia
    dalia Вторник, 17 Ноември 2015

    И така, съботното меню започна с прекрасните пълнени бутчета и завърши със Старонемския ябълков сладкиш! Йоли ти си върха!

    Отговор Отказ
  • Yoli
    Yoli Вторник, 17 Ноември 2015

    Ани, ти пък си ми такъв верен фен! Голяма си ми сладурка! Благодаря ти миличка! Специално старонемският сладкиш е един от любимите ми.

  • dalia
    dalia Сряда, 18 Ноември 2015

    Аз ти благодаря, мила Йоли! Да те попитам, между другото, тази година ще има ли същата инициатива организирана от Икеа, в която ти участваш? Не искаме да пропускаме този път :) Прегрътки:)

    Отговор Отказ
  • Yoli
    Yoli Сряда, 18 Ноември 2015

    Да Ани. На 6-ти от 12.00 мисля, че ще бъде. Ще се радвам да ви видя отново. Но да ти кажа, че са го изместили отстрани в някакво по-малко помещение. Пак е на същият етаж, но доколкото разбрах масите за децата ще са по-малко. Лудница става, знаеш. Затова, ако искате да дойдете елате по-рано за да си намерите места.

  • Ралица
    Ралица Вторник, 23 Февруари 2016

    Йоли, аз се притеснявам когато приготвям пиле - винаги ми става сухо. Мислиш ли, че е добра идея предварително да се накиснат малко в бира, например? А как да разбера когато има такива мероприятия с теб? Аз не съм в София и ще ми трябва подготовка :p.

    Отговор Отказ
  • Yoli
    Yoli Вторник, 23 Февруари 2016

    Здрасти Рали. Не, недей. В нищо не ги кисни. Просто не ги печи много дълго за да не изсъхва месото. Като започнат кокалите му да се оголват го бодни с нещо остро в най-дебелата част на месото. Ако изтича бистър сок, а не розов значи са готови.

    Мила, аз съм в Германия от няколко месеца. Няма да се върна в София скоро и няма да има никакви събития с мен. Всичко съм зарязала за момента.

  • Ралица
    Ралица Сряда, 24 Февруари 2016

    Бъди жива, здрава и благословена където и да си :-).

Коментирайте

Гост
Гост Неделя, 23 Април 2017
Visit site Coral Betting and grab Coral Bonus