Публикувано от в в Безмесни ястия
  • Размер на шрифта: По-голям По-малък
  • Посещения: 2480
  • Печат

Пълнени патладжани с булгур

 

 


Продукти за 4 порции

2 средни патладжана
40г масло
2 с.л.зехтин
1 ч.ч. булгур
1 глава лук
2 скилидки накълцан на дребно чесън
1/2 ч.ч. микс от едно нарязани бадеми и кашу
1/2 ч.ч. стафиди
1/4ч.л. настъргано индийско орехче
1 счукано зърно бахар
1/2ч.л. куркума
черен пипер и сол на вкус



Приготвяне

* Разполовете патладжаните по дължина и ги издълбайте с лъжичка. Посолете издълбаната вътрешност и оставете 20 мин. за да се отстрани горчивината. Изплакнете със студена вода и изцедете.

* Залейте булгура с топла вода и го оставете да набъбне и омекне. След това го измийте и отцедете.

* Нарежете лука на дребно и го задушете в маслото и зехтина заедно с издълбаната вътрешност на патладжаните, ядките , стафидите и чесъна,подправките  и ги добавете към лука заедно с булгура. Гответе 1-2 мин. и подправете със сол и пипер. Напълнете със сместа патладжаните,сложете ги в тавичка, намазана с масло,сипете малко вода и ги изпечете в загрята на 180*фурна за около 20 мин. По желание поднесете  с доматен сос. Да ви е сладко!

 

последно модифициран в

Йоланта Делибозова

Коментирайте

Гост
Гост Сряда, 20 Септември 2017
Visit site Coral Betting and grab Coral Bonus