Публикувано от в в Безмесни ястия
  • Размер на шрифта: По-голям По-малък
  • Посещения: 2263
  • Печат

Пълнени патладжани

 

 

Продукти

2 средни на големина патладжана
1 глава стар лук
1 ч.л. суха мащерка
150 г микс от ядки по избор
100 г синьо сирене
сол и черен пипер на вкус
3-4 с.л.зехтин





Приготвяне

* Измийте патладжаните и без да ги белите отрежете капачета по дължината им. Издълбайте ги внимателно с малка лъжичка. Посолете ги отвътре, както и издълбаната вътрешност. Оставете ги да престоят 15 минути, след това ги изплакнете със студена вода и подсушете с кухненска салфетка.

* Намажете с малко зехтин отвътре и отвън издълбаните патладжани и ги запечете във фурната за 20 минути докато омекнат.

* Нарежете лука на полумесци и заедно с вътрешността на патладжаните го задушете в останалия зехтин. Подправете с мащерка, сол и черен пипер.

* Начукайте на едро ядките и нарежете сиренето на кубчета. Смесете ги със задушения лук. Напълнете със сместа патладжаните. Преди сервиране запечете за няколко минути в силна фурна. Да ви е сладко!


 

 

последно модифициран в

Йоланта Делибозова

Коментирайте

Гост
Гост Сряда, 26 Юли 2017
Visit site Coral Betting and grab Coral Bonus