• Начало
    Начало Тук можете да прегледате всички статии в сайта.
  • Категории
    Категории Показва списък с категории от тази статия.
  • Етикети
    Етикети Показва списък с етикети, които са ползвани в тази статия.
  • Архиви
    Архиви Съдържа списък със статии, които са създадени по-рано.
  • Вход
    Вход форма за вход
Публикувано от в в Безмесни ястия
  • Размер на шрифта: По-голям По-малък
  • Посещения: 3112
  • 0 коментара
  • Печат

Пълнени патладжани

 

 

Продукти

2 средни на големина патладжана
1 глава стар лук
1 ч.л. суха мащерка
150 г микс от ядки по избор
100 г синьо сирене
сол и черен пипер на вкус
3-4 с.л.зехтин





Приготвяне

* Измийте патладжаните и без да ги белите отрежете капачета по дължината им. Издълбайте ги внимателно с малка лъжичка. Посолете ги отвътре, както и издълбаната вътрешност. Оставете ги да престоят 15 минути, след това ги изплакнете със студена вода и подсушете с кухненска салфетка.

* Намажете с малко зехтин отвътре и отвън издълбаните патладжани и ги запечете във фурната за 20 минути докато омекнат.

* Нарежете лука на полумесци и заедно с вътрешността на патладжаните го задушете в останалия зехтин. Подправете с мащерка, сол и черен пипер.

* Начукайте на едро ядките и нарежете сиренето на кубчета. Смесете ги със задушения лук. Напълнете със сместа патладжаните. Преди сервиране запечете за няколко минути в силна фурна. Да ви е сладко!


 

 

последно модифициран в

Коментари

Коментирайте

Гост
Гост Петък, 19 Октомври 2018
Visit site Coral Betting and grab Coral Bonus