• Начало
    Начало Тук можете да прегледате всички статии в сайта.
  • Категории
    Категории Показва списък с категории от тази статия.
  • Архиви
    Архиви Съдържа списък със статии, които са създадени по-рано.
  • Вход
    Вход форма за вход
Публикувано от в в Безмесни ястия
  • Размер на шрифта: По-голям По-малък
  • Посещения: 3524
  • 2 коментара
  • Печат

Пълнени патладжани

 

 

Продукти

2 средни на големина патладжана
1 глава стар лук
1 ч.л. суха мащерка
150 г микс от ядки по избор
100 г синьо сирене
сол и черен пипер на вкус
3-4 с.л.зехтин





Приготвяне

* Измийте патладжаните и без да ги белите отрежете капачета по дължината им. Издълбайте ги внимателно с малка лъжичка. Посолете ги отвътре, както и издълбаната вътрешност. Оставете ги да престоят 15 минути, след това ги изплакнете със студена вода и подсушете с кухненска салфетка.

* Намажете с малко зехтин отвътре и отвън издълбаните патладжани и ги запечете във фурната за 20 минути докато омекнат.

* Нарежете лука на полумесци и заедно с вътрешността на патладжаните го задушете в останалия зехтин. Подправете с мащерка, сол и черен пипер.

* Начукайте на едро ядките и нарежете сиренето на кубчета. Смесете ги със задушения лук. Напълнете със сместа патладжаните. Преди сервиране запечете за няколко минути в силна фурна. Да ви е сладко!


 

 

последно модифициран в

Коментари

  • Гост
    Деси Събота, 19 Януари 2019

    Обичам тези патладжани! Първия път когато ги направих беше просто за проба. Втория път ги направих за гости и всички си ги хапнаха. Тази хрупкава плънка и аромата на мащерка и синьо сирене...ммм!!!

  • Yoli
    Yoli Събота, 19 Януари 2019

    А аз така обичам да ми ги пишеш такива! Благодаря ти, Деси! Много се радвам, че ти харесват!

Коментирайте

Гост
Гост Вторник, 23 Април 2019
Visit site Coral Betting and grab Coral Bonus