Публикувано от в в Ястия с месо
  • Размер на шрифта: По-голям По-малък
  • Посещения: 2271
  • Печат

Пълнени панирани кюфтета

 

b2ap3_thumbnail_meatball_1.jpg

 

Продукти за 3 порции

400 г телешка кайма
1 малка глава кромид лук
1 яйце
2 - 3 с.л. галета
1 ч.л. сух босилек
1 скилидка чесън
сол и черен пипер на вкус

Плънка

6 листчета сурово пушена шунка
100 г кашкавал

Панировка

1 яйце
брашно
галета
1 с.л. олио или зехтин

 

b2ap3_thumbnail_meatball.jpg

 

Приготвяне

* Омесете добре каймата с босилека, ситно нарязаните лук и чесън, галетата, яйцето, сол и пипер.

* Нарежете кашкавала на 6 парчета с големина колкото половин пръст и завийте всяко в лист пушена сурова шунка. Това ще даде леко опушен вкус на ястието и ще предотврати евентуално изтичане на кашкавала по време на готвенето.

* С мокри ръце разделете каймата на 6 части. Оформете продълговати кюфтета като във всяко сложите по едно парче от завития в шунка кашкавал.

* Панирайте кюфтетата първо в брашно, след това в разбито яйце и накрая в галета. Отгоре леко ги намажете с олио с домакинска четка.

* Подредете кюфтетата в тавичка, покрита с хартия за печене. Изпечете ги за 20 минути в предварително загрята на 180* фурна.

* Сервирайте ястието топло с гарнитура по избор. Аз избрах солена подлютена тиква с майорана. Да ви е сладко!

 

b2ap3_thumbnail_meatball_2.jpg

последно модифициран в
Отбелязана с: ястия с месо

Йоланта Делибозова

  • Гост
    inna Четвъртък, 02 Април 2015

    Йоли кюфтенцата са мн мн вкусни страхотни са.

    Отговор Отказ
  • Yoli
    Yoli Петък, 03 Април 2015

    Много се радвам, Инче. Благодаря ти от сърце! Да са ви вкусни на всички у дома!

Коментирайте

Гост
Гост Неделя, 23 Април 2017
Visit site Coral Betting and grab Coral Bonus