Публикувано от в в Предястия и аламинути
  • Размер на шрифта: По-голям По-малък
  • Посещения: 1345
  • Печат

Пълнени круши с рикота и пармезан

 

b2ap3_thumbnail_perre.jpg

 

Продукти за 4 порции

4 малки круши
50 г счукани печени бадеми
1 с.л. меко масло
40 г рикота
40 г пармезан
1 жълтък
1 белтък
сол и черен пипер на вкус
щипка индийско орехче
зелена салата
дресинг по избор

Приготвяне

* С миксер добре разбийте рикотата, маслото и жълтъка. Прибавете ситно настъргания пармезан и овкусете със сол, пипер и индийско орехче. Накрая разбийте белтъка на сняг и внимателно го прибавете към сместа.

* Измийте крушите и отрежете върха им като капаче заедно с дръжчиците. Издълбайте ги с малка лъжичка. Запазете сърцевината и при поднасяне гарнирайте салатата с нея. Сипете в издълбаните круши по равно бадемите и ги разнесете навсякъде по вътрешността. Разпределете и сместа с рикотата като ги напълните 2/3 от обема им.

 

b2ap3_thumbnail_perre1.jpg

 

 *  Изпечете крушите в предварително загрята на 180*фурна за около 25минути. Към края на печенето сложете във фурната и капачетата за да се запекат леко.

* Сервирайте крушите леко топли със зелена салата . Да ви е сладко!

 

b2ap3_thumbnail_perre2.jpg

последно модифициран в
Отбелязана с: круши предястия рикота

Йоланта Делибозова

Коментирайте

Гост
Гост Понеделник, 29 Май 2017
Visit site Coral Betting and grab Coral Bonus