Публикувано от в в Риба и морски дарове
  • Размер на шрифта: По-голям По-малък
  • Посещения: 1673
  • Печат

Пълнени калмари с яйца

 

b2ap3_thumbnail_kalmari_2-d.jpg

 

Продукти за 4 порции

4 калмара
1 глава лук
1 морков
4 скилидки чесън
4 домата
1 зелена люта чушка
пресен босилек и магданоз на вкус
1 ч.л. настъргана лимонова кора
сол и черен пипер на вкус
2 с.л. зехтин
1 каф.ч. бяло вино
1 с.л. галета
2 твърдо сварени яйца

 

b2ap3_thumbnail_kalmari.jpg

 

Приготвяне

* Нарежете  на ситно лука, моркова, доматите чушката и чесъна. Посолете и подправете с черен пипер. Задушете ги в зехтина и виното за 5 минути. Добавете лимоновата кора и сгответе зеленчуците за още 5 минути.

* Извадете сготвените зеленцучи, объркайте ги с босилек  и магданоз и отделете половината от тях. Смесете ги с галетата и яйцата, нарязани на кубчета.

* Напълнете калмарите с яйчената смес, забодете отворите с клечка за зъби и ги надупчете на няколко места. Посолете леко.

* Сложете калмарите в зеленцуците и гответе 3 - 4 минути. Сервирайте ястието топло със студено бяло вино. Да ви е сладко!

Благодаря на Габи за вкусната испанска рецепта!

 

b2ap3_thumbnail_kalmari_1-d.jpg

последно модифициран в

Йоланта Делибозова

Коментирайте

Гост
Гост Неделя, 20 Август 2017
Visit site Coral Betting and grab Coral Bonus