• Начало
    Начало Тук можете да прегледате всички статии в сайта.
  • Категории
    Категории Показва списък с категории от тази статия.
  • Етикети
    Етикети Показва списък с етикети, които са ползвани в тази статия.
  • Архиви
    Архиви Съдържа списък със статии, които са създадени по-рано.
  • Вход
    Вход форма за вход
Публикувано от в в Риба и морски дарове
  • Размер на шрифта: По-голям По-малък
  • Посещения: 2470
  • 0 коментара
  • Печат

Пълнени калмари

 

 


Продукти за 6 порции

6 големи калмара
300 г филе от бяла риба
200 г рулца от раци
2 скилидки чесън
1 стрък пресен лук
пресни хлебни трохи от 1 филия хляб
1 яйце
150 г кашкавал
2 с.л. зехтин
настъргана кора от 1/2 лимон
магданоз, копър
сол на вкус, черен пипер

Приготвяне

* Нарежете рибата на парченца и заедно с  рулцата я смелете в  блендер. Добавете чесъна, лимоновата кора, яйцето, зехтина, хлебните трохи и лука. Подправете със сол и черен пипер.

* Нарежете на ситно магданоза и копъра, настържете кашкавала и ги смесете с рибената паста. Напълнете калмарите със сместа и затворете отворите им  с клечка за зъби.

* Поставете калмарите в  тавичка, полейте ги с малко зехтин и ги надупчете отгоре с  клечка за да може да излиза свободно парата по време на готвене. Така няма да изтече и пълнежа. Загрейте фурната на 220*. Печете около 20 - 25 минути. Сарвирайте пълнените калмари топли с ледено бяло вино! Да ви е сладко!

 

 

 

 

 

 

последно модифициран в

Коментари

Коментирайте

Гост
Гост Четвъртък, 15 Ноември 2018
Visit site Coral Betting and grab Coral Bonus