Публикувано от в в Риба и морски дарове
  • Размер на шрифта: По-голям По-малък
  • Посещения: 1376
  • Печат

Пълнени калмарчета в песто

calmari con pesto

 

Продукти

500 г бейби калмарчета Лолиго
1 стрък пресен лук
1 стрък пресен чесън
250 г рулца от раци
50 г настърган кашкавал
1 яйце
сол и черен пипер на вкус

Песто

по няколко стръка магданоз, копър и босилек
1 скилидка чесън
1 каф.ч.зехтин
сол на вкус

Приготвяне

* Нарежете ситно лука, чесъна и рулцата. Смесете ги с кашкавала и яйцето. Овкусете със сол и пипер и разбъркайте всичко добре.

 
 
* Напълнете калмарчетата със сместа и забодете отворите им с по 1/2 клечка за зъби. Изпечете ги на силно загрята скара, барбекю или тиган-грил за 2-3 мин. като ги обръщате периодично.

* В тесен дълбок съд сложете зелените подправки, чесъна и зехтина. Пасирайте всичко и подправете със сол.

* Оваляйте горещите калмарчета в пестото и сервирайте веднага с леденото бяло вино.  Да ви е сладко!

последно модифициран в

Йоланта Делибозова

Коментирайте

Гост
Гост Четвъртък, 25 Май 2017
Visit site Coral Betting and grab Coral Bonus