Публикувано от в в Сладки
  • Размер на шрифта: По-голям По-малък
  • Посещения: 2612
  • Печат

Пълнени бисквити

 

Продукти за 24 - 26 броя

2 яйца
1 ч.ч. захар  (200г )
1 каф.ч. олио (70мл)
2 с.л. мед
2 с.л. какао
1 с.л. нес кафе на гранули
2 ванилии
1/2 ч.л. канела
1 ч.л. сода бикарбонат
брашно за средно твърдо тесто (300г)

Пълнеж

150 г микс от едро счукани ядки по избор
2 с.л. коняк
125 г меко масло
2 с.л. заквасена сметана
2 с.л. захар
черен шоколад

Приготвяне

* Разбийте яйцата със захарта на пяна. Прибавете всички останали продукти без брашното. Разбъркайте. Омесете тесто с брашното. Не слагайте повече от 300г брашно, макар и тестото леко да лепне. Може да го оставите да се стегне за 30 минути в хладилник или като оформяте бисквитите да си набрашнявате леко ръцете.

* Постелете с хартия голяма тава. От тестото направете топчета колкото голям орех.


* Изпечете бисквитите в предварително загрята на 180* фурна.


* Извадете сладките от фурната и докато са още топли ги издълбайте с помощта на малка виличка.


* Запечете накълцаните ядки и ги смесете с половината от бисквитените трохи. Прибавете захарта , маслото , коняка и сметаната. Разбъркайте.

* Напълнете бисквитите с пълнежа и отгоре полейте с разтопен шоколад.
 



Идеята за бисквитите е от сп."Кулинарен журнал". Там те са публикувани като "Негърчета". Тъй като почти изцяло съм променила рецептата , не посмях да ползвам това име. Много са хубави , опитайте. Бисквитите са най-вкусни след няколко часа или след  един ден. Леко омекват от влагата в пълнежа и стават сочни и много ароманти.

Не изхвърляйте останалите трохи - може да ги използвате за паниране на плодове , за гарниране на кремове и сладолед или за различни видове бисквитени топчета. Да ви е сладко!


 

 

 

 

последно модифициран в

Йоланта Делибозова

  • mille
    mille Неделя, 21 Февруари 2016

    Йоли, от Коледа насам за трети път правим тези вкусни пълнени бисквити. Даже вкусни им е малко, те са съвършени! Горещо ги препоръчвам на всеки, който се чуди дали да се захване с тях. Заслужават си усилията! Пълнежът им е просто невероятен! Исках да ги похваля, а покрай тях и теб, Йоли, и да ти благодаря за тази и всички останали рецепти, които така грижливо и с вкус подбираш за нас.

    Хубава неделя :)
    Поздрави!

    Отговор Отказ
  • Yoli
    Yoli Вторник, 23 Февруари 2016

    Ех, Миленка! Толкова си мила! Благодаря ти за цялото доверие и хубавите думи. Много се радвам, че ти харесват рецептите ми. А тези бисквити наистина са супер, права си. Да са ви сладки на всички у дома!

  • Гост
    Ина Петък, 16 Декември 2016

    Йоли, прекрасни рецепти! Отдавна ги мисля тези сладки, но това което ме възпира все още да ги направя е нес кафето иска ми се да го заменя с нещо, какво е твоето предложение?

    Отговор Отказ
  • Yoli
    Yoli Петък, 16 Декември 2016

    Благодаря ти Ина. Радвам се, че ти харесват сладките. Благодаря ти.

    Всички аромати на този свят са само въпрос на личен вкус. Когато нещо не ти харесва просто не го слагаш и готово. В кулинарията няма нищо задължително. Винаги слагай това, което вие харесвате у дома, а не каквото е написано по рецептите.

    Ще се радвам, ако ти харесат бисквитите. Весели празници!

Коментирайте

Гост
Гост Петък, 28 Април 2017
Visit site Coral Betting and grab Coral Bonus