Публикувано от в в Безмесни ястия
  • Размер на шрифта: По-голям По-малък
  • Посещения: 1523
  • Печат

Пълнен лук с горгонзола, тиква и орехи

 

 


Продукти за 6 порции

6 големи глави кромид лук

За плънката

100 г горгонзола
150 г тиква
30 г орехови ядки
20 г масло
сол и черен пипер  на вкус

галета за поръсване
зехтин





Приготвяне


* Завийте в алуминиево фолио по отделно всяка глава лук без да я белите. Сложете лука в тавичка и го изпечете във фурна на 200* за окоро 40 минути. Отстранете фолиото и обелете люспите.





* Нарежете тиквата на малки кубчета и я задушете леко в маслото. Прибавете натрошеното сирене и едро счуканите орехи. Овкусете със сол и пипер.

* С малка лъжичка внимателно издълбайте главите лук като внимавате да запазят целостта си. Добавете издълбаната вътрешност към тиквата и разбъркайте.

* Подредете издълбаният лук в тавичка и го напълнете с плънката. Посипете с галета, полейте с малко зехтин  и запечете до зачервяване. Ако остане от плънката я сервирайте като я насипете около главите лук. Да ви е сладко!


 

 

последно модифициран в

Йоланта Делибозова

Коментирайте

Гост
Гост Вторник, 21 Ноември 2017
Visit site Coral Betting and grab Coral Bonus