• Начало
    Начало Тук можете да прегледате всички статии в сайта.
  • Категории
    Категории Показва списък с категории от тази статия.
  • Етикети
    Етикети Показва списък с етикети, които са ползвани в тази статия.
  • Архиви
    Архиви Съдържа списък със статии, които са създадени по-рано.
  • Вход
    Вход форма за вход
Публикувано от в в Безмесни ястия
  • Размер на шрифта: По-голям По-малък
  • Посещения: 2077
  • 2 коментара
  • Печат

Пълнен лук с горгонзола, тиква и орехи

 

 


Продукти за 6 порции

6 големи глави кромид лук

За плънката

100 г горгонзола
150 г тиква
30 г орехови ядки
20 г масло
сол и черен пипер  на вкус

галета за поръсване
зехтин





Приготвяне


* Завийте в алуминиево фолио по отделно всяка глава лук без да я белите. Сложете лука в тавичка и го изпечете във фурна на 200* за окоро 40 минути. Отстранете фолиото и обелете люспите.





* Нарежете тиквата на малки кубчета и я задушете леко в маслото. Прибавете натрошеното сирене и едро счуканите орехи. Овкусете със сол и пипер.

* С малка лъжичка внимателно издълбайте главите лук като внимавате да запазят целостта си. Добавете издълбаната вътрешност към тиквата и разбъркайте.

* Подредете издълбаният лук в тавичка и го напълнете с плънката. Посипете с галета, полейте с малко зехтин  и запечете до зачервяване. Ако остане от плънката я сервирайте като я насипете около главите лук. Да ви е сладко!


 

 

последно модифициран в

Коментари

  • Гост
    Svetla Вторник, 20 Март 2018

    Receptata na Djado!

    Strahotna recepta ,Joli! Djado mi prave6e i recepta v posten variant s maslini ,oreni,4esan, trohi ot suh hljab, zehtin i 4ubrica,mnoogo vkusno. I vsi4koto tova pod kapak vav furnata da kakri s vino i voda-stava6e magija. No goljjjam rev pada6e ,dokato izdalbaem luka na surovo. Haresva mi Va6iajt variant,parvo da se zadu6i i omekne i posle da se dalbae. Blagodarja, kakto vinagi e polezno da se" razhodja"iz Va6ite recepti! Lek i usmihnat den!

  • Yoli
    Yoli Вторник, 20 Март 2018

    RE:Receptata na Djado!

    Благодаря ти, Светле. Мноого се радвам, че коментира тази рецепта. Напълно я бях забравила, а и читателите не и обръщат особено внимание. А определено е вкусно. Благодаря ти от сърце!

Коментирайте

Гост
Гост Сряда, 12 Декември 2018
Visit site Coral Betting and grab Coral Bonus