Публикувано от в в Сладкиши
  • Размер на шрифта: По-голям По-малък
  • Посещения: 2321
  • Печат

Пай с карамелена тиква

 

Продукти за тестото

150г брашно
50г печени и смлени лешници
70г студено масло
50г захар
1 яйце
1 ванилия

Продукти за пълнежа

400г сварена и пюрирана тиква
100г захар
4 с.л.квасена сметана
1 яйце
1 пакетче крема сирене - 200г
подправки по избор (карамфил,канела,индийско орехче,кардамон)

Приготвяне

* Смесете брашното,лешниците и ванилията. Прибавете към него студеното масло,нарязано на кубчета и с пръсти направете маслени трохи. Сложете и яйцето и бързо омесете тесто.Завийте го в найлоново фолио и го оставете в хладилника за 30 мин.

* Разточете тестото на тънка кора около 3 мм. и го поставете в кръгла тортена форма,покрита с хартия за печене или форма за пай. Направете отстрани борд и надупчете кората с вилица. Постелете кората с хартия и насипете бобови зърна. Изпечете подложката до бледо розово в загрята на 170*фурна.

* Сварете тиквата с подправките,отцедете я от излишната вода и я пасирайте на гладък крем.

* Карамелизирайте захарта докато получите светъл карамел.Сипете в него сметаната и разбъркайте.Накрая добавете и тиквеното пюре. Сложете яйцето и крема сиренето и разбъркайте всичко на гладък крем.

* Сипете тиквената смес в маслената подложка и доизпечете сладкиша още 20 мин.във фурна загрята на 160*.

* Оставете сладкиша да престои един ден в хладилника преди да го сервирате.

последно модифициран в

Йоланта Делибозова

Коментирайте

Гост
Гост Вторник, 21 Ноември 2017
Visit site Coral Betting and grab Coral Bonus