• Начало
    Начало Тук можете да прегледате всички статии в сайта.
  • Категории
    Категории Показва списък с категории от тази статия.
  • Етикети
    Етикети Показва списък с етикети, които са ползвани в тази статия.
  • Архиви
    Архиви Съдържа списък със статии, които са създадени по-рано.
  • Вход
    Вход форма за вход
Публикувано от в в Сладкиши
  • Размер на шрифта: По-голям По-малък
  • Посещения: 3324
  • 2 коментара
  • Печат

Пай с карамелена тиква

 

Продукти за тестото

150г брашно
50г печени и смлени лешници
70г студено масло
50г захар
1 яйце
1 ванилия

Продукти за пълнежа

400г сварена и пюрирана тиква
100г захар
4 с.л.квасена сметана
1 яйце
1 пакетче крема сирене - 200г
подправки по избор (карамфил,канела,индийско орехче,кардамон)

Приготвяне

* Смесете брашното,лешниците и ванилията. Прибавете към него студеното масло,нарязано на кубчета и с пръсти направете маслени трохи. Сложете и яйцето и бързо омесете тесто.Завийте го в найлоново фолио и го оставете в хладилника за 30 мин.

* Разточете тестото на тънка кора около 3 мм. и го поставете в кръгла тортена форма,покрита с хартия за печене или форма за пай. Направете отстрани борд и надупчете кората с вилица. Постелете кората с хартия и насипете бобови зърна. Изпечете подложката до бледо розово в загрята на 170*фурна.

* Сварете тиквата с подправките,отцедете я от излишната вода и я пасирайте на гладък крем.

* Карамелизирайте захарта докато получите светъл карамел.Сипете в него сметаната и разбъркайте.Накрая добавете и тиквеното пюре. Сложете яйцето и крема сиренето и разбъркайте всичко на гладък крем.

* Сипете тиквената смес в маслената подложка и доизпечете сладкиша още 20 мин.във фурна загрята на 160*.

* Оставете сладкиша да престои един ден в хладилника преди да го сервирате.

последно модифициран в

Коментари

  • silver19
    silver19 Вторник, 12 Февруари 2019

    Пайят е невероятен,нежен и елегантен!Благодаря за рецептата!

  • Yoli
    Yoli Сряда, 13 Февруари 2019

    Аз ти благодаря, Ванче! Много се радвам, че ти хареса. Честно да ти кажа, аз не съм голям фен на тиквата. Затова гледам все да я ароматизирам и изобщо да подобря вкуса и, че да не я усещам. Но наистина този сладкиш е хубав, и на мен ми харесва. Благодаря ти отново.

Коментирайте

Гост
Гост Събота, 16 Февруари 2019
Visit site Coral Betting and grab Coral Bonus