Публикувано от в в Тестени
  • Размер на шрифта: По-голям По-малък
  • Посещения: 2606
  • Печат

Пай от парено тесто

 


Пареното тесто е нещо много лесно,а от него могат да се приготвят най-различни сладки и солени вкусотийки. Искам да ви предложа няколко варианта. Първият е този вкусен пай с тиквички и различни сирена. Предястието е много ефирно,леко и вкусно.

 

 


Продукти за тестото

500 мл вода
125 г масло
300 г брашно
1/4 ч.л. сол
1/4 ч.л.захар
3 - 4 яйца
разбито яйце за намазване

За пълнежа на 4 пая

1 с.л. зехтин
1 тиквичка
2 скилидки чесън
по 4 резенчета пушено сирене, кашкавал и синьо сирене
пресни подправки (розмарин, мащерка и риган)
сол и черен пипер на вкус

Приготвяне

* В тенджера сложете маслото,водата,захарта и солта да заврат. Изсипете наведнъж брашното във врящата вода и енергично бъркайте докато не получите еластична и еднородна топка тесто. Оставете тестото да се охлади и прибавете едно по едно яйцата като разбивате с миксер с бъркалките за тежки теста. Не слагайте повече яйца като за еклери. Тестото трябва да е по-твърдо от това, което приготвяте за еклери.

* Върху обилно набрашнен плот сипете една препълнена лъжица от тестото.

 

 
 

* Поръсете брашно върху тестото и с ръце леко оформете тънък кръг.

 

 
 

* Поставете разточеното тесто на дъното на намаслена форма за тарталети. Върху него наредете пълнежа от леко сотираните тиквички в зехтина и чесъна и сирената. Поръсете с подправките.

 

 
 
 
 * Покрийте пълнежа с друг кръг тесто,намажете с малко разбито яйце и изпечете в предварително загрята фурна на 180* докато тестото се надуе и придобие приятен златист цвят.

 

 
последно модифициран в

Йоланта Делибозова

Коментирайте

Гост
Гост Понеделник, 20 Ноември 2017
Visit site Coral Betting and grab Coral Bonus