Публикувано от в в Предястия и аламинути
  • Размер на шрифта: По-голям По-малък
  • Посещения: 9637
  • Печат

Оризови кюфтенца на фурна

 

b2ap3_thumbnail_rice_-balls_3.jpg

 

Продукти

2 ч.ч. сварен ориз
шунка
червена чушка
резен от целина - глава
лук
1 скилидка чесън
мащерка
няколко стръка копър и магданоз
1 яйце
сол и черен пипер на вкус

за панировката

яйце
брашно
галета
олио

 

b2ap3_thumbnail_rice_-balls_9.jpg

 

Приготвяне

* Сложете всички зеленчуци в блендер и ги накълцайте много ситно. Към тях прибавете нарязаните копър, магданоз и подправките.

* Смесете зеленчуците с 2/3 от сварения ориз. Останалият ориз го намачкайте с вилица и заедно с яйцето го прибавете към сместа. Това ще направи по-добра спойка между продуктите.

* Направете малки кръгли кюфтенца. Оваляйте ги в брашно, след това в разбито яйце и накрая в галета. Наредете ги в тава, покрита с хартия за печене и леко ги напръскайте с малко олио. Изпечете кюфтенцата в гореща фурна докато се зачервят. Поднесете като гарнитура или самостоятелно ястие с млечно-чеснов сос. Да ви е сладко!

 

b2ap3_thumbnail_rice_-balls_5.jpg

 

 * Точни мерки на продуктите не са ви нужни. Ако сместа ви се стори рядка и ви е трудно да оформите топчетата, сложете малко галета в сместа за да абсорбира излишната влага.  Може да направите кюфтенцата с вкус, който ви допада най-много. Най-лесно е да отворите хладилника и да видите какво има вътре. Нарежете различни продукти, овкусете с подправки и направете оризовата смес така, както на вас ви харесва. Аз съм дала примерен вариант. Самата смес може да направите ден предварително, както и самите кюфтенца. Преди сервиране ги изпечете. Може и да ги изпържите в олио.

 

b2ap3_thumbnail_rice_-balls_11.jpg

последно модифициран в

Йоланта Делибозова

  • zozolinka
    zozolinka Сряда, 01 Април 2015

    Ухх, че вкусноо! То това са си аранчини, ама по-фешън, печенки :)
    Прекрасно си ги приготвила и поднесла, Йолинка!
    Прегръдки!

    Отговор Отказ
  • Yoli
    Yoli Сряда, 01 Април 2015

    Абе минали са покрай аранчини, ама карай. Просто топки с каквото има в хладилника, Зори. Всякак си стават вкусни. Благодаря миличка. Целувки на Сънчето.

  • Гост
    Венета Понеделник, 04 Май 2015

    Здравей Йоли, Можеш ли да помогнеш с някой съвет как да приготвим ориза? При мен стана много течна сместа и се разпадаше докато правих кюфтенцата.

    Отговор Отказ
  • Yoli
    Yoli Понеделник, 04 Май 2015

    Здравей Вени. За да се сгъсти и да се оформи нормално е трябвало да сложиш малко галета в сместа за да абсорбира излишната влага. Благодаря ти, че опита, въпреки несполуката. Надявам се да са ви харесали.

  • Гост
    Флора Събота, 02 Април 2016

    Не сложих шунка и яйце, защото постим. Добавих пащърнак и сложих зелени чесън и лук. Станаха страхотни кюфтета. Благодаря за идеята!

    Отговор Отказ
  • Yoli
    Yoli Неделя, 03 Април 2016

    Много, много се радвам, Флора! Да са ви сладки на всички у дома! Благодаря ти за доверието и коментара.

Коментирайте

Гост
Гост Събота, 16 Декември 2017
Visit site Coral Betting and grab Coral Bonus