Публикувано от в в Салати
  • Размер на шрифта: По-голям По-малък
  • Посещения: 1874
  • Печат

Оризова салата в ананас



Продукти за  2 порции

1 пресен ананас
1 каф.ч.ориз
300 г скариди
300 г бяло пилешко месо
1 зелена люта чушка
1/2 зелена чушка
1/2 червена чушка
1/2 глава стар лук
2-3 стръка пресен лук
2 скилидки чесън
настъргана кора от 1/2 лимон
сок от 1 лимон
1 ч.л. тайландски рибен сос
зехтин
сол и черен пипер на вкус

шепа листа пресен кориандър и босилек

Приготвяне

*  Сложете ориза в цедка и добре го измийте под течаща студена вода за да може да отстраните максимално нишестето в него. Сварете го в голямо количество подсолена вода. Изсипете свареният ориз отново в цедката, полейте със студена вода и оставете да се отцеди.

*  Нарежете на ситно лука и чесъна. Запържете ги за 1 минута на силен огън в малко зехтин. Сложете скаридите и лимоновата кора, гответе още 1 минута и извадете всичко в купичка.

*  В същата мазнина запържете и пилето, нарязано на хапки. Ако е нужно добавете още малко мазнина. Посолете на вкус и сипете пилето при скаридите.

*  Разполовете ананаса на две половини по дължина. С лъжичка издълбайте вътрешността за да оформите лодки. Запържете издълбаното месо в малко зехтин докато започне леко да се карамелизира.

*  В голяма купа смесете ориза, пилето, скаридите и ананасовите парченца. Добавете ситно нарязаните чушки, зеления лук, кориандъра и босилека. Подправете със сол и черен пипер и овкусете салатата с лимонов сок, рибен сос и зехтин. Разбъркайте добре и сервирайте в ананасовите половинки. Наздраве!


 
последно модифициран в

Йоланта Делибозова

Коментирайте

Гост
Гост Петък, 21 Юли 2017
Visit site Coral Betting and grab Coral Bonus