Публикувано от в в Торти
  • Размер на шрифта: По-голям По-малък
  • Посещения: 3706
  • Печат

Орехова торта с кафе

 

Продукти за блата

125 г меко масло
125 г пудра захар
3 яйца
25 г ситно смляно кафе
100 г ситно смлени орехи
100 г брашно
1/2 ч.л. бакпулвер

време за печене около 20 -25 минути
загрята фурна на 170*
големина на формата около 22 - 24 см

 



Продукти за крема

1 литър прясно мляко
4 жълтъка
12 с.л.захар
8 с.л.брашно с връх
2 ванилии
настъргана кора от 1 лимон
100 г черен шоколад
100 г бял шоколад
1 ч.ч. течна подсладена сметана

4 с.л. коняк или друг алкохол по ваш вкус

 

 

Приготвяне

* Разбийте маслото със захарта на пухкав крем и прибавете един по един трите жълтъка. Смесете пресятото брашно с бакпулвера и кафето. Разбийте белтъците на сняг. Към маслената смес с внимателно бъркане започнете да прибавяте по малки части брашно, орехи и белтъци като ги редувате. Постелете дъното на тортена форма с хартия за печене и изсипете тестото. Предварително загрейте фурната на 170* и изпечете блата за около 20 - 25 минути. Проверявайте готовността на изпичане с дървена клечица. След като изстине го разрежете хоризонтално на две части и ги сиропирайте леко с коняка, разтворен в 1 каф.ч.вода.

* За крема, в тенджерка разбъркайте брашното, захарта, ванилията и лимоновата кора. Сложете жълтъците и разредете с прясното мляко. Сварете крема до нужната гъстота. Още докато е горещ разделете крема на две части. В едната сложете начупения бял шоколад, а в другата черния. Разбъркайте докато се стопи шоколада и оставете да изстине добре. Разбийте сметаната на пухкав крем и с внимателно бъркане я прибавете към кремовете за да станат леки и пухкаве.

* Намажете единият блат с половината от кремовете като ги редувате неравномерно. Сипвайте с лъжица от двата крема на купчинки и после размажете като внимавате да не ги смесвате. Така след като отрежете тортата ще има тук там бял крем, тук там шоколадов. На снимките може да видите как парчето торта се е получило от едната страна с бял, а от другата с кафяв крем.  Похлупете с другият блат. Останалите кремове шприцовайте отгоре като решетка. Оставете тортата да престои на студено в хладилник поне 4 -5 часа преди да я сервирате. Да ви е сладко!

 

 

  

последно модифициран в
Отбелязана с: Йоли кафе орехи торти

Йоланта Делибозова

Коментирайте

Гост
Гост Събота, 18 Ноември 2017
Visit site Coral Betting and grab Coral Bonus