Публикувано от в в Торти
  • Размер на шрифта: По-голям По-малък
  • Посещения: 2727
  • Печат

Орехова торта

 

b2ap3_thumbnail_torta1.png


Продукти за тестото

150 г брашно
1/2 ч.л. бакпулвер
2 с.л. какао
1 ванилия
150 г захар
150 г полутечно масло
3 яйца

Крем

1 пакетче желатин др. Йоткер
1 пакетче ванилов пудинг без варене др. Йоткер
прясно мляко за разбиване на пудинга според указанията на опаковката
400 г квасена сметана
60 г захар
100 г едро скълцани запечени орехи или други ядки
сладко или конфитюр от сини сливи или други плодове по избор
100 г шоколад по избор

Приготвяне

* Смесете и пресейте брашното заедно с бакпулвера, какаото и ванилията. Сложете в средата всички останали съставки за тестото. Разбийте с миксер първо на по-ниска скорост , а след това на по-висока до получаване на хладка и хомогенна смес. Сипете тестото в тортена форма, покрита с хартия за печене. Изпечете блата в предварително загрята на 180* фурна.

* За крема разбийте пудинга според указанията на опаковката. Разбъркайте сметаната със захарта без да я разбивате с миксер и я добавете към пудинга. Разтворете желатина на водна баня, сипете го в крема и разбъркайте всичко. Накрая добавете и ядките.

* Поставете блата в тортена чиния и го издълбайте. Намажете дъното със сладкото.

 

b2ap3_thumbnail_torta2-d.jpg

 

 * Смесете трохите с крема. Сипете крема  и оформете като купол. Оставете тортата в хладилника за няколко часа за да се стегне. Стопете шоколада на водна баня и го излейте върху желираната торта. Ако искате направете друга украса. Да ви е сладко!

 

b2ap3_thumbnail_torta.png

 

Рецепта : др Йоткер

последно модифициран в
Отбелязана с: торти

Йоланта Делибозова

Коментирайте

Гост
Гост Петък, 22 Септември 2017
Visit site Coral Betting and grab Coral Bonus