Публикувано от в в Тестени
  • Размер на шрифта: По-голям По-малък
  • Посещения: 1480
  • Печат

Орехов хляб със синьо сирене

 

b2ap3_thumbnail_walnut_-bread_2.jpg

 

Продукти за тестото

350 г брашно
100 г смлени орехи
180 мл хладка вода
20 г прясна мая
2 с.л. олио
1/2 ч.л. сол
1 ч.л. захар

Пълнеж

100 г синьо сирене

 

b2ap3_thumbnail_walnut_-bread_1.jpg

 

Приготвяне

* Смесете брашното, орехите и солта.

*  Разтворете маята във водата и сипете захарта. Към тях на малки части прибавете брашното с орехите, както и олиото. Омесете меко тесто и го оставете да втаса.

* Разточете тестото на две кори. В средата на всяка сложете по 50 г натрошено сирене и завийте на руло.

* Поставете хлебчетата в тава, покрита с хартия за печене и ги оставете да втасат отново за 10 - 15 минути.  Загрейте фурната на 200*. Намажете хлебчетата с малко вода за по-хрупкава коричка, леко ги прережете на няколко места по диагонал  и ги изпечете за около 20 - 25 минути.

*  Може да направите един цял хляб, както и да замените сиренето с бяло или друго, което харесвате.

* Сервирайте ореховите хлебчета с мед, плодове и ядки. Да ви е сладко!

 

b2ap3_thumbnail_walnut_-bread_3.jpg

последно модифициран в
Отбелязана с: тестени

Йоланта Делибозова

Коментирайте

Гост
Гост Петък, 26 Май 2017
Visit site Coral Betting and grab Coral Bonus