• Начало
    Начало Тук можете да прегледате всички статии в сайта.
  • Категории
    Категории Показва списък с категории от тази статия.
  • Етикети
    Етикети Показва списък с етикети, които са ползвани в тази статия.
  • Архиви
    Архиви Съдържа списък със статии, които са създадени по-рано.
  • Вход
    Вход форма за вход
Публикувано от в в Тестени
  • Размер на шрифта: По-голям По-малък
  • Посещения: 2061
  • 0 коментара
  • Печат

Орехов хляб със синьо сирене

 

b2ap3_thumbnail_walnut_-bread_2.jpg

 

Продукти за тестото

350 г брашно
100 г смлени орехи
180 мл хладка вода
20 г прясна мая
2 с.л. олио
1/2 ч.л. сол
1 ч.л. захар

Пълнеж

100 г синьо сирене

 

b2ap3_thumbnail_walnut_-bread_1.jpg

 

Приготвяне

* Смесете брашното, орехите и солта.

*  Разтворете маята във водата и сипете захарта. Към тях на малки части прибавете брашното с орехите, както и олиото. Омесете меко тесто и го оставете да втаса.

* Разточете тестото на две кори. В средата на всяка сложете по 50 г натрошено сирене и завийте на руло.

* Поставете хлебчетата в тава, покрита с хартия за печене и ги оставете да втасат отново за 10 - 15 минути.  Загрейте фурната на 200*. Намажете хлебчетата с малко вода за по-хрупкава коричка, леко ги прережете на няколко места по диагонал  и ги изпечете за около 20 - 25 минути.

*  Може да направите един цял хляб, както и да замените сиренето с бяло или друго, което харесвате.

* Сервирайте ореховите хлебчета с мед, плодове и ядки. Да ви е сладко!

 

b2ap3_thumbnail_walnut_-bread_3.jpg

последно модифициран в
Отбелязана с: тестени

Коментари

Коментирайте

Гост
Гост Събота, 20 Октомври 2018
Visit site Coral Betting and grab Coral Bonus