• Начало
    Начало Тук можете да прегледате всички статии в сайта.
  • Категории
    Категории Показва списък с категории от тази статия.
  • Етикети
    Етикети Показва списък с етикети, които са ползвани в тази статия.
  • Архиви
    Архиви Съдържа списък със статии, които са създадени по-рано.
  • Вход
    Вход форма за вход
Публикувано от в в Ястия с месо
  • Размер на шрифта: По-голям По-малък
  • Посещения: 8297
  • 14 коментара
  • Печат

Цитрусово пиле

 

b2ap3_thumbnail_orange_lemon_chicken_4.jpg

 

Продукти за 4 порции:

4 пилешки бутчета
1 глава лук
2 скилидки чесън
500 г дребни картофи
1 лимон
1 малък портокал
4 клончета мащерка
2 клончета риган (пресните подправки може да замените със сушени)
по 70 мл лимонов и портокалов сок
150 мл пилешки бульон
1 ч.л. настърган пресен джинджифил или 1/2 ч.л. сушен
1 ч.л. червен пипер/лют по желание
сол и черен пипер на вкус
2 с.л. олио

 

b2ap3_thumbnail_orange_lemon_chicken_1.jpg

 


Приготвяне:

* Посолете месото и поръсете с червен и черен пипер. Нарежете лука и чесъна на ситно, а цитрусите на шайби. Картофите нарежете на тънки филийки без да ги прерязвате до долу. Ако желаете може да ги оставите с кората.

* В подходящ съд за печене сложете лука, чесъна, ригана и мащерката. Налейте цитрусовия сок, олиото и бульона. Посолете на вкус и подправете с джинджифил и черен пипер.

* Разбъркайте всичко добре и наредете бутчетата. Около тях сложете картофите и нарязаните на шайби лимон и портокал. Изпечете ястието за около 1 час в загрята на 180* фурна, като периодично поливате месото и картофите със соса.  Да ви е сладко!

 

b2ap3_thumbnail_orange_lemon_chicken_3.jpg

последно модифициран в

Коментари

  • Гост
    Ivan Неделя, 25 Февруари 2018

    Много апетитно, Йоли! Поздрави!

  • Yoli
    Yoli Неделя, 25 Февруари 2018

    Благодаря, Ванка! Радвам се, че ти хареса. Наистина е вкусно.

  • Гост
    Теодора Неделя, 25 Февруари 2018

    С капак ли се пече яденето или без?

    Изглежда чудесно и ще го пробвам още днес. Тъй като нямам портокал, ще добавя малко бяло вино, сок от нар и капка кленов сироп. :)

  • Гост
    Теодора Понеделник, 26 Февруари 2018

    Чудесна рецепта

    Рецептата е чудесна и лесна за приготвяне! Сосът за мен беше центърът на ястието и следващия път ще увелича леко количеството. Тъй като нямах портокал, добавих малко бяло вино, по няколко капки сок от нар и кленов сироп и бял балсамико. Завърших яденето под грила, за да се запече пилето с хрупкава коричка. Благодаря за вкусната идея!

  • Yoli
    Yoli Сряда, 28 Февруари 2018

    RE:Чудесна рецепта

    Аз докато ти отговоря как се пече ти си го направила, Теди. Много, много се радвам, че ти хареса. Благодаря ти и тук от все сърце!

  • Гост
    Елена Понеделник, 26 Февруари 2018

    Много вкусно и красиво ястие Йоли.Обичам цитрусовия аромат.Ястието е неустоимо.
    Поздрави !

  • Yoli
    Yoli Сряда, 28 Февруари 2018

    Благодаря ти, Ели. И аз обичам свежестта на цитрусите във всичко. Ползвам ги и на салати, и в ястия.

  • Гост
    Мариела Понеделник, 05 Март 2018

    Ако искате да поднесете нещо много вкусно и необичайно на трапезата, използвайте тази рецепта.
    Благодаря Ви Йоли!:)

  • Yoli
    Yoli Понеделник, 05 Март 2018

    Толкова си мила, Мариела! Продължаваш и тук да ме радваш! Благодаря ти от сърце!

  • Гост
    Мила Сряда, 07 Март 2018

    Това е рецептата, за която мечтая от известно време! Как пък не се сетих откъде ще ми дойде и ще ме тресне с ароматите си по котлона!
    Йоленце, благодаря ти! Страхотно вдъхновение си! Обожавам това, че не само са вкусни нещата ти, но и липсва префърцуненост, дистанция, кухост... Абе каквито стопаните, такава и трапезата!
    С обич се облизвам...

  • Yoli
    Yoli Четвъртък, 08 Март 2018

    Благодаря ти, любима ми Мила! Винаги знаеш как да зарадваш човек!

  • Гост
    Пари Вторник, 13 Март 2018

    Здравейте, Йоли!
    Пише Ви една ваша почитателка, сготвих цитрусовото пиле, точно по рецептата, но не ми се получи съвсем, стана малко по-кисело, картофите останаха сурови, въпреки че ги нарязах, както пише, взех френски картофи, може би за това не станаха, пекох ястието на 180 градуса час и 30 минути, много се ядосах на себе си, ако може да ми кажете къде сбърках.

  • Yoli
    Yoli Вторник, 13 Март 2018

    Здравей, Пари. Първо да ти благодаря, че опита рецептата и ми писа, въпреки несполуката. Какво да ти кажа...готварството не е като сладкарството. Не се нуждае от 100% точни рецепти, тъй като всичко е въпрос на вкус. Някои обичат по-кисело, люто, горчиво, други не. Затова винаги съветвам хората да опитват на вкус докато готвят. Аз винаги, винаги, винаги го правя. Само така човек може да уцели точния баланс, който ще му хареса. Аз съм написала рецептата по мой вкус, а може би лимонът ми е бил по-малък и портокала по-сладък. Знам ли. Наистина, специално за киселото не бих могла да дам съвет. Опитваш и ако е в повече доливаш малко вода или бульон. Няма грешка, нищо не си сгрешила. Но съм учудена за картофите. Искаш да кажеш, че пилето се е изпекло, а не са останали сурови? Че какви са тези картофи наистина. Друг път, ако се получи нещо подобно с друго ястие, покрий с лист фолио или захлупи с капак. Така картофите ще се задушат и омекнат, а после ги отхлупи и запечи. Е, кисело или не, изяли сте го вече. Наистина ти благодаря, че опита и ме извини, че рецептата не е била неточна за вкуса ти.

  • Гост
    Пари Вторник, 13 Март 2018

    Благодаря за съвета, Йоли, след време ще пробвам пак!

Коментирайте

Гост
Гост Сряда, 21 Ноември 2018
Visit site Coral Betting and grab Coral Bonus