Публикувано от в в Тестени
  • Размер на шрифта: По-голям По-малък
  • Посещения: 2970
  • Печат

Охлюви с маслини

 

 


Продукти

500 г бутер тесто

Маслинова паста

150 г черни маслини без костилки
2 скилидки чесън
1 зелена люта чушка
1/4 ч.л.мащерка
1/4 ч.л.сух розмарин
6 листа сушена салвия
3 филета аншоа
1 с.л. каперси
3 с.л. зехтин
черен пипер
2 с.л. зехтин







Приготвяне

* Смесете всички съставки за маслиновата паста, сложете ги в блендер и накълцайте фино.

* Разточете тестото с точилка за да не бухва много по време на печене. Намажете го с маслиновата паста като оставите по 2 см свободни в единия край. Завийте на хлабаво руло. Увийте го в найлоново фолио и замразете във фризер поне за 30 - 40 минути.

* Загрейте фурната на 200*. Нарежете рулото на бисквити с остър нож докато още е леко замразено. Подредете ги в тава, покрита с хартия за печене. Изпечете до зачервяване за около 20 - 25 минути. Сервирайте охлювите охладени с ледено бяло вино. Да ви е сладко!


Източник : Да печем с любов







* Ако желаете може да направите маслиновата паста със зелени маслини без костилки, както и да замените зелената чушка с червена за повече колорит.

* Може да съхранявате намазаното руло бутер тесто дълго време във фризер. Преди печене размразете леко и нарежете на бисквити.






 

 

 

последно модифициран в

Йоланта Делибозова

  • Гост
    Елеонора Вторник, 14 Април 2015

    Дали ще станат вкусни, ако се добави и сирене?

    Отговор Отказ
  • Yoli
    Yoli Вторник, 14 Април 2015

    Здравей Елеонора. Всичко е въпрос на вкус. Експерименитрай с пълнежите така, както на теб ще ти е вкусно. Със сирене ще стане чудно, само нека е по-твърдо или от тип кашкавал. Ще се радвам да опиташ, благодаря ти.

Коментирайте

Гост
Гост Неделя, 23 Юли 2017
Visit site Coral Betting and grab Coral Bonus