Публикувано от в в Сладки
  • Размер на шрифта: По-голям По-малък
  • Посещения: 8516
  • Печат

Сладки с Нутела

 

b2ap3_thumbnail_nutella_3.jpg

 

Продукти за около 25 сладки

200 г нутела на стайна температура
1 яйце
100 г брашно
допълнително нутела за пълнеж

 

b2ap3_thumbnail_nutella_4.jpg



Приготвяне

* Мисля, че няма по-лесни сладки от тези. Рецептата видях тук и реших да я опитам. Правих я поне три пъти докато налучкам моя сполучлив опит. Увеличих нутелата и драстично намалих количеството брашно. Може да видите отигиналната рецепта и да сравните. Сами преценете на кой вариант да се спрете.

* В купа разбъркайте с лъжица или бъркалка нутелата и яйцето. Прибавете брашното и разбъркайте отново. Омесете за кратко с ръце. Ще получите тесто с консистенцията на мек пластелин. Не месете дъго, достатъчно е само съставките да се смесят добре и тестото да спре да лепне. В противен случай от топлината на ръцете започва да се отделя мазнината от нутелата. Тестото става трошливо и сухо. Това е всичко. Целият процес трае не-повече от 2-3 минути.

 

b2ap3_thumbnail_nutella_1.jpg



* Постелете тава с хартия за печене. От тестото оформете топчета с големина на малък орех. Поставете топчетата в тавата и в средата на всяко направете вдлъбнатина с дръжката на дървена лъжица или с кутрето си. Разширете внимателно вдлъбнатините доколкото ви позволява тестото, без да се разваля формата на бисквитите.

* Загрейте фурната на 170* и изпечете сладките за не-повече от 10 - 12 минути. Сложете нутелата за пълнежа в пош с малък накрайник. След като бисквитите добре се охладят ги напълнете и съхранявайте  в кутия.

* Тези сладки са с невероятно наситен вкус на шоколад и лешници. Лично аз намалих количеството на брашното, защото стават малко по-твърди, отколкото на мен ми харесва. Съответно, след като брашното е по-малко сладките леко се разливат при печене. Ако искате добре оформени сладки сложете 150 г брашно. Сладките от снимките са с повече брашно и затова имат хубава форма. След като престоят няколко дена стават изключително крехки. Заслужава си да ги опитате. Да ви е сладко!

 

b2ap3_thumbnail_nutella_2.jpg

последно модифициран в
Отбелязана с: нутела

Йоланта Делибозова

  • Гост
    Мъх Петък, 17 Юни 2016

    Ти пък наистина ме срази? Само нутела, нутела и едно яйце :) Ами добре! Едвам ме нави :)
    Прегърни се, Усмивке!

    Отговор Отказ
  • Yoli
    Yoli Събота, 18 Юни 2016

    А не, като си дойда ти ще ме прегърнеш. Надявам се да им харесат в къщи тези курабийки, Марте. Благодаря ти!

  • k0606
    k0606 Неделя, 19 Юни 2016

    Изпробвах ги-страхотна вкусотийка! Благодаря!

    Отговор Отказ
  • Yoli
    Yoli Понеделник, 20 Юни 2016

    Охо, вече? Много се радвам! Благодаря ти от сърце за доверието!

  • Гост
    Кари Цветкова Понеделник, 20 Юни 2016

    Просто изумително:) едно яйце и любимата нутела и да се получи това съвършенство! Страхотна рлецепта Йоли:) Скоро имам празник и ще ги приготвя за колегите в офиса, определено ще им скрия шапките:)))

    Отговор Отказ
  • Yoli
    Yoli Понеделник, 20 Юни 2016

    Да, Кари, определено са най-лесните сладки на света. Ако решиш да ги опиташ, направи ги два дена предварително. Ще изпръхнат и ща станат крехки и много вкусни. Иначе да малко твърди за моя вкус. Ще се радвам, ако се харесат. Благодаря ти.

  • Светулка
    Светулка Вторник, 21 Юни 2016

    Ах, Йоли, с тази нутела няма как да не ме изкушиш! Много я обичам. Гледам да не посягам често към буркана, ама на тези снимки издържа ли се? А са и лесни за правене, на всичко отгоре. Утре ще почерпя колегите, ако останат до тогава, защото и съпругът ми много обича нутела. Ако ги излапа довечера, ще правя други за колегите. Много са вкусни! Целувки!

    Отговор Отказ
  • Yoli
    Yoli Сряда, 22 Юни 2016

    Много се радвам, че ти харесаха, Светле. И на мен ми допадат много. Нутелата си е голяма работа, истина е. Благодаря ти!

  • Lussi`s World of Artcraft
    Lussi`s World of Artcraft Вторник, 21 Юни 2016

    Щом е Нутела - аз съм "за'! Чудесни са, Йоли! Прегръдка!

    Отговор Отказ
  • Yoli
    Yoli Сряда, 22 Юни 2016

    Люска, няма по-хубав течен шоколад, истина си е. Какъв ли не съм опитвала, но Нутелата си е номер 1. Благодаря ти скъпа.

  • Гост
    Eli Четвъртък, 04 Януари 2018

    Перфектни сладки!

    Йоли, тъкмо ги направих! Толкова вкусно миришеха по време на печенето, че аз едва дочаках да по изстинат за да ги опитам. Направо си облизах пръстите, толкова са възхитителни! Аз им сложих по един лешник в средата на пълнежа.

    Благодаря ти много за тази лесна и идеална рецепта!

  • Yoli
    Yoli Неделя, 07 Януари 2018

    RE:Перфектни сладки!

    Много се радвам, че ти харесаха, Ели. И аз намирам вкуса им за чудесен. Малко твърди стават след като изстинат, но ако човек има търпение около 4-5 дена омекват и стават крехки и още по-вкусни. Благодаря ти от сърце!

  • Гост
    Мая Събота, 31 Март 2018

    Здравей Йоли,
    Поредното уникално кулинарно съкровище :) Обожавам всичките ти рецепти и честно казано винаги са сломявали и най-претенциозните ми дегустатори ;) Много искам да направя тези сладки обаче не мога да се стърпя да не експериментирам поне малко с тях. Но не и без твоите напътствия :) :) Може ли да използвам друг вид течен шоколад, различен от Нутела, при омесването - примерно някакъв бял?

Коментирайте

Гост
Гост Събота, 18 Август 2018
Visit site Coral Betting and grab Coral Bonus