- Размер на шрифта: По-голям По-малък
- Посещения: 8153
- Абонирайте се
- Печат
Сладки с Нутела
Продукти за около 25 сладки
200 г нутела на стайна температура
1 яйце
100 г брашно
допълнително нутела за пълнеж
Приготвяне
* Мисля, че няма по-лесни сладки от тези. Рецептата видях тук и реших да я опитам. Правих я поне три пъти докато налучкам моя сполучлив опит. Увеличих нутелата и драстично намалих количеството брашно. Може да видите отигиналната рецепта и да сравните. Сами преценете на кой вариант да се спрете.
* В купа разбъркайте с лъжица или бъркалка нутелата и яйцето. Прибавете брашното и разбъркайте отново. Омесете за кратко с ръце. Ще получите тесто с консистенцията на мек пластелин. Не месете дъго, достатъчно е само съставките да се смесят добре и тестото да спре да лепне. В противен случай от топлината на ръцете започва да се отделя мазнината от нутелата. Тестото става трошливо и сухо. Това е всичко. Целият процес трае не-повече от 2-3 минути.
* Постелете тава с хартия за печене. От тестото оформете топчета с големина на малък орех. Поставете топчетата в тавата и в средата на всяко направете вдлъбнатина с дръжката на дървена лъжица или с кутрето си. Разширете внимателно вдлъбнатините доколкото ви позволява тестото, без да се разваля формата на бисквитите.
* Загрейте фурната на 170* и изпечете сладките за не-повече от 10 - 12 минути. Сложете нутелата за пълнежа в пош с малък накрайник. След като бисквитите добре се охладят ги напълнете и съхранявайте в кутия.
* Тези сладки са с невероятно наситен вкус на шоколад и лешници. Лично аз намалих количеството на брашното, защото стават малко по-твърди, отколкото на мен ми харесва. Съответно, след като брашното е по-малко сладките леко се разливат при печене. Ако искате добре оформени сладки сложете 150 г брашно. Сладките от снимките са с повече брашно и затова имат хубава форма. След като престоят няколко дена стават изключително крехки. Заслужава си да ги опитате. Да ви е сладко!
последно модифициран в
-
Понеделник, 20 Юни 2016
Просто изумително
едно яйце и любимата нутела и да се получи това съвършенство! Страхотна рлецепта Йоли
Скоро имам празник и ще ги приготвя за колегите в офиса, определено ще им скрия шапките
))
· Yoli харесват коментара. -
Вторник, 21 Юни 2016
Ах, Йоли, с тази нутела няма как да не ме изкушиш! Много я обичам. Гледам да не посягам често към буркана, ама на тези снимки издържа ли се? А са и лесни за правене, на всичко отгоре. Утре ще почерпя колегите, ако останат до тогава, защото и съпругът ми много обича нутела. Ако ги излапа довечера, ще правя други за колегите. Много са вкусни! Целувки!
· Yoli харесват коментара. -
Вторник, 21 Юни 2016
Щом е Нутела - аз съм "за'! Чудесни са, Йоли! Прегръдка!
· Yoli харесват коментара. -
Четвъртък, 04 Януари 2018
Перфектни сладки!
Йоли, тъкмо ги направих! Толкова вкусно миришеха по време на печенето, че аз едва дочаках да по изстинат за да ги опитам. Направо си облизах пръстите, толкова са възхитителни! Аз им сложих по един лешник в средата на пълнежа.
Благодаря ти много за тази лесна и идеална рецепта! -
Събота, 31 Март 2018
Здравей Йоли,
Поредното уникално кулинарно съкровищеОбожавам всичките ти рецепти и честно казано винаги са сломявали и най-претенциозните ми дегустатори
Много искам да направя тези сладки обаче не мога да се стърпя да не експериментирам поне малко с тях. Но не и без твоите напътствия
Може ли да използвам друг вид течен шоколад, различен от Нутела, при омесването - примерно някакъв бял?
Ти пък наистина ме срази? Само нутела, нутела и едно яйце
Ами добре! Едвам ме нави 
Прегърни се, Усмивке!