Публикувано от в в Сладки
  • Размер на шрифта: По-голям По-малък
  • Посещения: 7165
  • Печат

Сладки с Нутела

 

b2ap3_thumbnail_nutella_3.jpg

 

Продукти за около 25 сладки

200 г нутела на стайна температура
1 яйце
100 г брашно
допълнително нутела за пълнеж

 

b2ap3_thumbnail_nutella_4.jpg



Приготвяне

* Мисля, че няма по-лесни сладки от тези. Рецептата видях тук и реших да я опитам. Правих я поне три пъти докато налучкам моя сполучлив опит. Увеличих нутелата и драстично намалих количеството брашно. Може да видите отигиналната рецепта и да сравните. Сами преценете на кой вариант да се спрете.

* В купа разбъркайте с лъжица или бъркалка нутелата и яйцето. Прибавете брашното и разбъркайте отново. Омесете за кратко с ръце. Ще получите тесто с консистенцията на мек пластелин. Не месете дъго, достатъчно е само съставките да се смесят добре и тестото да спре да лепне. В противен случай от топлината на ръцете започва да се отделя мазнината от нутелата. Тестото става трошливо и сухо. Това е всичко. Целият процес трае не-повече от 2-3 минути.

 

b2ap3_thumbnail_nutella_1.jpg



* Постелете тава с хартия за печене. От тестото оформете топчета с големина на малък орех. Поставете топчетата в тавата и в средата на всяко направете вдлъбнатина с дръжката на дървена лъжица или с кутрето си. Разширете внимателно вдлъбнатините доколкото ви позволява тестото, без да се разваля формата на бисквитите.

* Загрейте фурната на 170* и изпечете сладките за не-повече от 10 - 12 минути. Сложете нутелата за пълнежа в пош с малък накрайник. След като бисквитите добре се охладят ги напълнете и съхранявайте  в кутия.

* Тези сладки са с невероятно наситен вкус на шоколад и лешници. Лично аз намалих количеството на брашното, защото стават малко по-твърди, отколкото на мен ми харесва. Съответно, след като брашното е по-малко сладките леко се разливат при печене. Ако искате добре оформени сладки сложете 150 г брашно. Сладките от снимките са с повече брашно и затова имат хубава форма. След като престоят няколко дена стават изключително крехки. Заслужава си да ги опитате. Да ви е сладко!

 

b2ap3_thumbnail_nutella_2.jpg

последно модифициран в
Отбелязана с: нутела

Йоланта Делибозова

  • Гост
    Мъх Петък, 17 Юни 2016

    Ти пък наистина ме срази? Само нутела, нутела и едно яйце :) Ами добре! Едвам ме нави :)
    Прегърни се, Усмивке!

    Отговор Отказ
  • Yoli
    Yoli Събота, 18 Юни 2016

    А не, като си дойда ти ще ме прегърнеш. Надявам се да им харесат в къщи тези курабийки, Марте. Благодаря ти!

  • k0606
    k0606 Неделя, 19 Юни 2016

    Изпробвах ги-страхотна вкусотийка! Благодаря!

    Отговор Отказ
  • Yoli
    Yoli Понеделник, 20 Юни 2016

    Охо, вече? Много се радвам! Благодаря ти от сърце за доверието!

  • Гост
    Кари Цветкова Понеделник, 20 Юни 2016

    Просто изумително:) едно яйце и любимата нутела и да се получи това съвършенство! Страхотна рлецепта Йоли:) Скоро имам празник и ще ги приготвя за колегите в офиса, определено ще им скрия шапките:)))

    Отговор Отказ
  • Yoli
    Yoli Понеделник, 20 Юни 2016

    Да, Кари, определено са най-лесните сладки на света. Ако решиш да ги опиташ, направи ги два дена предварително. Ще изпръхнат и ща станат крехки и много вкусни. Иначе да малко твърди за моя вкус. Ще се радвам, ако се харесат. Благодаря ти.

  • Светулка
    Светулка Вторник, 21 Юни 2016

    Ах, Йоли, с тази нутела няма как да не ме изкушиш! Много я обичам. Гледам да не посягам често към буркана, ама на тези снимки издържа ли се? А са и лесни за правене, на всичко отгоре. Утре ще почерпя колегите, ако останат до тогава, защото и съпругът ми много обича нутела. Ако ги излапа довечера, ще правя други за колегите. Много са вкусни! Целувки!

    Отговор Отказ
  • Yoli
    Yoli Сряда, 22 Юни 2016

    Много се радвам, че ти харесаха, Светле. И на мен ми допадат много. Нутелата си е голяма работа, истина е. Благодаря ти!

  • Lussi`s World of Artcraft
    Lussi`s World of Artcraft Вторник, 21 Юни 2016

    Щом е Нутела - аз съм "за'! Чудесни са, Йоли! Прегръдка!

    Отговор Отказ
  • Yoli
    Yoli Сряда, 22 Юни 2016

    Люска, няма по-хубав течен шоколад, истина си е. Какъв ли не съм опитвала, но Нутелата си е номер 1. Благодаря ти скъпа.

Коментирайте

Гост
Гост Събота, 18 Ноември 2017
Visit site Coral Betting and grab Coral Bonus