Публикувано от в в Риба и морски дарове
  • Размер на шрифта: По-голям По-малък
  • Посещения: 5587
  • Печат

Мус с пушена сьомга

 

b2ap3_thumbnail_Mouse_Lachs_5.jpg



Продукти

200 г пушена сьомга
250 г натурално крем сирене или рикота
настъргана кора от 1/2 лимон
1 с.л. фино настърган хрян или готова паста от хрян
сол на вкус
лимонов сок на вкус
2-3 кори за баница
50 г стопено масло

 

b2ap3_thumbnail_Mouse_Lachs_2.jpg



Приготвяне

* Сложете в блендер рибата, сиренето, лимоновата кора и хряна. Пасирайте всичко на гладък крем. Овкусете със сол и лимонов сок. Ако искате муса да е по-течен, разредете го с малко заквасена сметана. Ако не харесвате вкуса на хряна го пропуснете.

* Намажете корите за баница със стопено масло. Нарежете ги на ленти. Сами преценете каква да бъде ширината им спрямо големината на формите, около които ще ги увиете. Ако нямате метални тръбички за каноли може да си ги направите сами от няколко пласта алуминиево фолио. Намажете формите с масло и увийте окола тях лентите от кори за баница. Подредете ги в тава, покрита с хартия за печене. Изпечете ги до зачервяване в загрята на 170* фурна. Оставете ги да изстинат и внимателно отстранете тръбичките.

* Сипете муса в пош и напълнете канолите. Направете това непосредствено преди да ги сервирате за да не омекне хрупкавата тръбичка от влагата на муса. Освен в кори за баница може да сервирате муса в малки чаши или в мидени черупки. Да ви е сладко!

 

b2ap3_thumbnail_Mouse_Lachs_4.jpg

последно модифициран в

Йоланта Делибозова

  • Daniela
    Daniela Сряда, 10 Февруари 2016

    Йоли, прелестно! Както винаги, с лекота и елегантна непретенциозност представяш рецептата а с уникалните снимки успя да предизвикаш отново възхищение и да усмихнеш мрачния студен ден. Обожавам пушена сьомга, затова задължително ще пробвам муса в комбинация с корите. Прекрасен ден ти желая.

    Отговор Отказ
  • Yoli
    Yoli Сряда, 10 Февруари 2016

    Благодаря ти мила Дани. Винаги много ме радваш! Надявам се да ти хареса този мус. Прекрасна вечер от мен, май вече е за лека нощ ...

  • Гост
    Христо Христов Четвъртък, 11 Февруари 2016

    Ммммм, вкусно!!!

    Благодаря Йоланта,
    Отдавна ми се въртеше в главата идеята да възстановя една рецепта на майка ми от моето детство. Тя правеше нещо подобно с пушена скумрия, майонеза и крема сирене.(тогав нямаше сьомга по магазините;)).
    Дано успея да направя твоята рецепта- имам предвид един проблем: замирише ли ми на пушена сьомга мигновенно сипвам една водка и рибката е отплувала за минутки....:)) (дори и да е от големите опаковки по 440 грама(1 lb))

    Отговор Отказ
  • Yoli
    Yoli Четвъртък, 11 Февруари 2016

    RE:Ммммм, вкусно!!!

    Ето това исках да чуя, Христо! Че някой ще си сипе една водка с това мезе. Точно там трябва да плува тази риба! Много ти благодаря за коментара. Радвам се, че ти хареса и моята идея. Аз често правя това, което помниш от майка си. Единствено замествам майонезата със заквасена сметана, защото ми е по-фина и лека на вкус. Скумрията си е идеална! Благодаря ти отново и наздраве!

  • Гост
    катя Четвъртък, 11 Февруари 2016

    Лесно и изискано.Още днес ще опитаме вкъщи.Поздравявам те!

    Отговор Отказ
  • Yoli
    Yoli Четвъртък, 11 Февруари 2016

    Ще се радвам, Кате! Надявам се да ви хареса. Благодаря ти!

  • Роси- Кулинарен Еликсир
    Роси- Кулинарен Еликсир Четвъртък, 11 Февруари 2016

    Истинско великолепие са и трите начина на оформление,Йоли,напълни ми очите!Винаги подхождаш много креативно и с вкус!За муса нямам съмнение,че е голяма вкусотия!

    Отговор Отказ
  • Yoli
    Yoli Петък, 12 Февруари 2016

    Благодаря ти сладурке! Радвам се, че ти хареса!

  • Светулка
    Светулка Петък, 12 Февруари 2016

    Йолинка, този мус изглежда страхотен и нямам търпение да го опитам, но ще чакам до неделя. Тогава ми е рождения ден и тази година съм решила да не излизаме, а да си приготвя аз нещата в къщи. Менюто ми е изцяло "Йоли":)Ще правя твоето "Свинско с орехи и пармезан" и "Шафранови морски шишчета". Мислех да приготвя "Хапки с пушена риба", които са ни любими, но ще ги заменя с този мус. Колкото до десерта - "Сахер в чаши" (но нали е Свети Валентин - на този ден ги правя като сърца). На кой му трябва ресторант при такова меню! Дори и като излизаме да празнуваме навън, "Сахер в чаши е десерта", който ни чака в къщи. Обикновено правя и една торта (най-често твоята "Естерхази"), нали е двоен празник за мен. Тази година съм решила да опитам последната ти, прелестно изглеждаща "Карамелено-лешникова". Почвам я още в петък, защото ми се струва, че отнема доста време. Пък и ако се проваля, да имам време за друга. Белтъчната платка ме притеснява, защото нещо не се справям много добре с разбиването на белтъци. Понякога стават чудесни, но понякога не се сгъстяват добре. Второто ми се случва по-често, за съжаление.
    Прегръдки, Йоли и благодарности, че си с мен, в мислите ми и на трапезата, в най-хубавите ми моменти и много често в ежедневието. На практика - не минава седмица без теб. Изпращам ти обич и светлина!

    Отговор Отказ
  • Yoli
    Yoli Петък, 12 Февруари 2016

    Светлинка си ми ти тук в този сайт. Не напразно носиш това име! Благодаря ти Светулче! За цялото ти доверие и винаги милия и приятелски тон!

    За тортата да вметна, зарежи го този целувчен блат. И без това не остава хрупкав, а омеква, направо се стапя от влагата на крема. Да си призная, аз го направих, защото ми се подмятаха два белтъка в хладилника. Изобщо цялата торта е така направена, напълно импровизирана спрямо продуктите, които имах у дома.

    Весел празник ти желая мила! И наздраве!

  • Гост
    Ваня Понеделник, 22 Февруари 2016

    Вълшебница както винаги !

    Отговор Отказ
  • Yoli
    Yoli Вторник, 23 Февруари 2016

    Ех, Ванче ..

    Прегръдки!

  • Гост
    Станислава Понеделник, 20 Март 2017

    Здр.Мога ли да напълня еклерчета с него?

    Отговор Отказ
  • Yoli
    Yoli Понеделник, 20 Март 2017

    Е как! 100%! Направо ще побъркаш хората с тия еклерчета! Великолепни ще станат. Давай смело, супер си! Благодаря ти, Стаси!

Коментирайте

Гост
Гост Неделя, 24 Септември 2017
Visit site Coral Betting and grab Coral Bonus