Публикувано от в в Великден
  • Размер на шрифта: По-голям По-малък
  • Посещения: 3953
  • Печат

Морковена торта

 

b2ap3_thumbnail_carrot_-cake_1.jpg

Продукти за торта 26 см

Блат

3яйца
200 г кристална захар
80 мл портокалов сок
200 г ситно настъргани сурови моркови
ванилия
40 г кандирани портокалови кори
кардамон
канела
сух джинджифил
щипка сол
250 г брашно
1 равна ч.л. бакпулвер
1/4 ч.л. сода бикарбонат
50 г светли стафиди
80 мл олио

Крем

800 г натурално крем сирене
150 г пудра захар
 ванилия
200 г заквасена сметана
1 ч.л.  настъргана портокалова кора

 

b2ap3_thumbnail_carrot_-cake_.jpg

 

Приготвяне

* Разбийте яйцата със захарта на пухкав крем и добавете портокаловия сок. Сипете морковите, ванилията и портокаловите корички.

* Смесете брашното заедно с подправките, двата вида набухвател и стафидите. Количествата на подправките преценете според вашия вкус. Прибавете го към яйчената смес и разбъркайте. Накрая налейте олиото и смесете всичко добре.

* Сипете тестото в тортена форма 26 см, покрита с хартия за печене. Загрейте фурната на 180* и изпечете блата за около 35 - 40 минути. След като добре се охлади го разрежете хоризонтално на три части.

* За крема разбийте крем сиренето със захарта, ванилията и портокаловата кора. Добавете сметаната и разбъркайте.

* Сглобете тортата като между всяка морковена платка намажете пласт от крема.  Измажете с крем цялата торта отстрани и отгоре. Загладете и украсете по желание.Да ви е сладко!

 

b2ap3_thumbnail_carrot_-cake_2.jpg

последно модифициран в

Йоланта Делибозова

  • Гост
    Христина Сряда, 21 Януари 2015

    Хриси

    Направих тази торта и беше просто страхотна. Много рецепти има за морковена торта, но тази ми стори най-хубава и сполучлива. Всеки който се колебае дали да я приготви, насърчавам го да действа смело и без грам колебание!

    Отговор Отказ
  • Yoli
    Yoli Сряда, 21 Януари 2015

    RE:Хриси

    Благодаря ти, Хриси. Много се радвам, че опита тортата, а най-вече, че ти е харесала. Права си, има много морковени торти и може би е въпрос на вкус коя да му хареса на човек. Тази е с много хубави подправки и някак си морковите изобщо не се усещат. Да ви е сладко на всички у дома!

  • Гост
    Dimy Събота, 07 Февруари 2015

    Здравейте! Прекрасна както винаги! Може ли да ми кажете какво представлява натуралното крем сирене и от къде мога да си го купя?

    Отговор Отказ
  • Yoli
    Yoli Неделя, 08 Февруари 2015

    Здравей Дими. Благодаря ти, много си мила. Ще се радвам да опиташ тортата. Горещо ти препоръчвам натуралното крем сирене на Лидл. Ще го намериш в кутийки по 200 г. Има три вида : натурално, с чесън и с хрян. Натуралното е със сини букви, пише "Крем за мазане" и е на марка Пилос. Много е добро. Другото, което е със супер качество е натуралното сирене Филаделфия. Но мисля, че това от Лидл върши същата работа, а е на половината цена на Филаделфия. Ти прецени. Нашето българското в пакетчета не ти препоръчвам точно за тази торта.

  • Гост
    Пламена Банова Неделя, 06 Декември 2015

    Здравей Йоли, тортата е невероятна! Благодаря ти за рецептата!!! Искам да попитам, дали вместо моркови може да се сложи тиква? Благодаря предварително за отделеното време.:)

    Отговор Отказ
  • Yoli
    Yoli Понеделник, 07 Декември 2015

    Да мила, можеш преспокойно да я направиш с тиква. Ползвай пак същите аромати. Те са много подходящи за тиква. Идинственото, което ще те посъветвам е да настържеш тиквата, леко да я посолиш и да я оставиш за 5 минути да престои. След това изстискай с ръце водата за да я направиш максимално суха. Това е. Благодаря ти за доверието. Радвам се, че ти хареса тортата.

  • Гост
    Пламена Банова Петък, 11 Декември 2015

    Йопи, много ти благодаря за съвета. Твоите рецепти са много сполучливи и винаги точно описани. Винаги когато имам гости ползвам твоите съвети и рецепти. Благодаря ти и ти желая много късмет и здраве през Нова година!!!

    Отговор Отказ
  • Станислава
    Станислава Понеделник, 14 Декември 2015

    Здравей, Йоли! Искам да ти благодаря за поредната страхотна рецепта от твоя блог. Правих тортата за рождения ден на сестра ми, която и огромен фен на морковите и джинджифила :D Съвета ти за натуралния крем за мазане на Лидл ми беше от голяма полза. Страхотно кремче се получи и ще го използвам и за други торти. Тук е снимка на тортичката https://www.facebook.com/photo.php?fbid=547120688802723&set=a.147533088761487.1073741826.100005143900323&type=3&theater

    Отговор Отказ
  • Yoli
    Yoli Понеделник, 14 Декември 2015

    Страхотна торта, Стаси! Толкова усмивки буди това слонче! Благодаря ти много за доверието, мила! Супер си!

    Отговор Отказ
  • Гост
    Стефка Събота, 23 Април 2016

    Подправки

    Здравейте! Бихте ли дали ориентировъчно количество на подправките в блата? Не съм правила подобна торта и наистина нямам идея колко да сложа. А поводът е важен ;)

    Отговор Отказ
  • Yoli
    Yoli Събота, 23 Април 2016

    RE:Подправки

    Благодаря за доверието, Стефи. Радвам се, че си избрала тази торта и се надявам да се хареса на всички. Общото количество подправки е 1 пълна ч.л. Сложи по 1/3 от всички сухи подправки и 1 ванилия. Мисля, че така ще е добре. Тъй като подправките, както и солта винаги са предпочитание на личен вкус, никога не пиша точни количества. Моля да ве извиниш, ако това е неудобство за теб.

  • branka
    branka Четвъртък, 23 Юни 2016

    захарни фигурки

    Здравей, Йоли! Скоро дъщеря ми има рожден ден и мисля да й направя тази торта. Иска ми се да има още повече захарни фигурки отгоре. Твоите от марципан ли са направени и не се ли размекват като се сложат върху крема? Може ли да ми кажеш какви бои използваш. Притеснява ме това, че на пазара има доста вредни ... Може ли тортата да бъде направена ден или два преди празника? Ще се отрази ли на вкуса й? Извини ме, че така те за засипах с въпроси! Поздрави :)

  • Yoli
    Yoli Четвъртък, 23 Юни 2016

    Ще се радвам, ако ти хареса тортата. Благодаря ти, че се спря на нея. Моите морковчета са от фондон в случяя, но същите стават и от марципан. Каквото си избереш, това. Що се отнася до боите ... ти как разбираш кои са вредни и кои не? Лично на мен никак не ми е ясно. Аз ползвам бои, които се продават навсякъде. Хранителни бои. Или боя за яйца, все тая. И те са същите, просто ги има под различни форми:течни, сухи,гел,на хапчета... Нямам идея наистина какво да ти препоръчам. Може би ще трябва да потърсиш информация в нета. Успех с тортата и весел празник на всички ви.

  • branka
    branka Неделя, 03 Юли 2016

    Привет, Йоли! Приготвих тортата, която като краен резултат се получи вкусна и впечатляваща на външен вид. Но ... се провалих нещо с блата. Първо се получи по-тънък отколкото трябваше - нямаше как да го разрежа на 3. Вярно, че моята форма е 28 см, но все пак. Разделих го на две, но се начупи и стана една ... едвам сглобих тортата. Добре, че кремът е доста плътен и след престои в хладилника тортата се беше стегнала много добре. В крайна сметка гостите бяха впечатлени и от вкуса и от визията! Дори и при разреза не си личеше какви одисеи бяха с този блат :)
    Поздрави

    Отговор Отказ
  • Yoli
    Yoli Неделя, 03 Юли 2016

    Брани, винаги съм казвала, че от всички сладкиши най-лесно се прикрива някакъв провал точно при тортите. Знаеш ли я тази моя торта " Торта на трохи"? Нарочно направих преди време тази публикация да видят хората, че винаги може да се спаси положението. Браво на теб. Много се радвам, чее е станала хубава тортата и се е харесала. Благодаря ти още веднъж за доверието, мила!

    Отговор Отказ

Коментирайте

Гост
Гост Петък, 28 Юли 2017
Visit site Coral Betting and grab Coral Bonus