• Начало
  Начало Тук можете да прегледате всички статии в сайта.
 • Категории
  Категории Показва списък с категории от тази статия.
 • Архиви
  Архиви Съдържа списък със статии, които са създадени по-рано.
 • Вход
  Вход форма за вход
Публикувано от в в Споделено
 • Размер на шрифта: По-голям По-малък
 • Посещения: 4830
 • 0 коментара
 • Печат

Две сладки идеи с Моnsieur Cuisine

 

b2ap3_thumbnail_m2d1.jpg

 


   Имах удоволствието да приготвя две сладки закачки с кухненския уред Monsieur Cuisine. Мултифункционалният робот се продава в магазините на Лидл България от 12.12.2016 г. до изчерпване на количествата. Monsieur Cuisine миксира, разбърква, задушава, запича, готви на пара и меси. Като се замисля, мога спокойно да кажа, че уредът комбинира в себе си блендер, миксер, тестомесачка и мултикукър за бавно готвене на ниска темрепатура. А като добавим и вградената електронна везна, уредите стават 3 в 1. Не е лошо, нали? Сами преценета дали да си купите три отделни уреда или само един. Но това не е най-важното, просто е по-практичната част от нещата. Същественото за мен е, че Monsieur Cuisine готви на ниска температура максимум до 130*. Това позволява храната да остане сочна, да запази всичките си вкусове и цялост. За любителите на здравословното хранене това е просто мечта! Щадящото готвене прави всяко сготвено ястие далеч по-вкусно и качествено. Ето снимка за да видите как изглежда самият Monsieur Cuisine.

 

b2ap3_thumbnail_csm_Monsieur_Cuisine_plus_v2.png   Всички части на Monsieur Cuisine могат да се мият в съдомиялна машина, разбира се без основната част на уреда, където е моторът.

  Лично аз се влюбих в приставката "Нож". Досега съм имала няколко блендера, ако мога така да ги нарека, които кълцат чудесно на фини частици. Имам и високооборотен пасатор, който пюрира отлично. Но функцията "Турбо",  съчетана с ножа на Monsieur Cuisine, постига действително изумителни резултати. Не вярвах на очите си какво направи този нож със семките на замразените малини! Ще видите малко по-надолу снимките и ще разберете какво имам предвид. Получих такава гладка емулсия, каквато с друг уред досега не съм постигала.

   В Германия този уред е познат и поговорих с няколко мои приятелки за него. Аз нямах опит, интересно ми беше да чуя и тяхното мнение. Те споделиха, че са най-доволни от готвенето на пара, от задушаването на ястията и от функцията "Турбо". Електронната везна е също една чудесна прибавка към Monsieur Cuisine. След това се разтърсих из немските сайтове да прочета мнението и на други хора. Класацията сочеше, че Monsieur Cuisine от Лидл е предпочитан пред роботите, продавани в други магазини.

   Моят опит с Monsieur Cuisine е скромен, признавам, че успях да тествам една малка част от възможностите на този уред. Но резултатът е налице и днес с удоволствие споделям с вас две рецепти за сладолед. Надявам се да ви харесат. Празниците наближават ... дали пък да не напишете писмо на Дядо Коледа?

Малинова пяна

   Това е десерт, който се приготвя точно за 15 минути от сглобяването на уреда до почистването му. Малинова пяна, малинови облаци, топъл сладолед, ледена малинова пяна ... много се чудех как да го нарека. Чудех се, тъй като този десерт не прилича на никой друг, правен от мен досега. Вижте го:

 

b2ap3_thumbnail_m1d.jpgПродукти:

300 г замразени малини
130 г захар
2 белтъка

Приготвяне:

* Претеглете 130 г захар на електронната везна. Сипете я в купата на Monsieur Cuisine, затворете капака и натиснете функцията "Турбо" за 20 - 30 секунди. Ще получите перфектна пудра захар!

* Претеглете 300 г замразени малини и ги добавете към пудрата захар. Пюрирайте ги фино за 1 - 2 минути отново с функцията "Турбо".

* Към пюрето от малини сипете двата белтъка. Завъртете ги на "Турбо" отново за 1 - 2 минути. Отворете капака и към ножа монтирайте приставката за разбъркване. Затворете капака и настройте уреда на 10 минути на функция "Разбъркване". (Имайте предвид, че когато ползвате тази приставка, в никакъв случай не трябва да използвате функция "Турбо", тъй като тя може да се счупи от високите обороти на въртене. ) След 10 минути цялата купа ще се изпълни в гъст и пухкав малинов крем. Следващата снимка ще ви покаже първо смлените замразени малини и след това готовия крем.

 

b2ap3_thumbnail_10_20161213-103158_1.jpg

 

* Може да сервирате малиновата пяна веднага, но ако я замразите на 3 - 4 часа, ще получите един изключително фин сладолед. Количеството на готовия десерт не мога да определя. Става наистина много и е достатъчен поне за 10 - 12 порции.

Вторият сладолед е доста по-класически. Банани, два вида сметана и шоколад.

 

b2ap3_thumbnail_b2d.jpgПродукти за 4 порции:

2 банана
100 г захар
ванилия
50 г заквасена сметана
200 мл течна сметана
40 г шоколадов чипс

Приготвяне:

* Обелете бананите и ги нарежете на кръгчета. Сложете ги в найлонов плик и ги замразете.

* Претеглете 100 г захар на електронната везна. Сипете я в купата и я смелете на пудра захар за 20 - 30 секунди, избирайки функцията "Турбо".

* Към пудрата захар прибавете замразените банани и ги пюрирайте до 30 секунди отново с "Турбо".

* Към банановото пюре сипете двата вида сметана и ванилия. Вкючете "Турбо" за 1 минута. Отворете капака и монтирайте приставката за разбъркване. (Бих искала отново да напомня, че ползвайки тази приставка за разбъркване не трябва да включвате уреда на "Турбо".) Затворете и изберете функцията за разбъркване. Настройте таймера за 10 минути.

* Изключете уреда, извадете купата и изсипете сладоледа в кутия или купа, подходяща за замразяване. Добавете шоколадовия чипс и разбъркайте. Замразете за няколко часа и сервирайте. Да ви е сладко!

* Още информация за мултифункционалния уред Monsieur Cuisine, както и клипове с рецепти за още четири вкусни ястия ще намерите в сайта на Лидл - България.

 

b2ap3_thumbnail_b1d.jpg

последно модифициран в
Отбелязана с: малини сладолед шоколад

Коментари

Коментирайте

Гост
Гост Сряда, 22 Май 2019
Visit site Coral Betting and grab Coral Bonus