Публикувано от в в Сладки закачки
  • Размер на шрифта: По-голям По-малък
  • Посещения: 1584
  • Печат

Миниатюри

 

b2ap3_thumbnail_pear_-mousse.jpg

 

Продукти за 6 порции

една зряла круша около 250 г
100 г захар
2 жълтъка
кора от 1/2 лимон
сок  от 1/2 лимон
2-3 с.л. крушова ракия или друг  подходящ алкохол
10 г желатин (1 пакетче)
200 мл сметана за разбиване
1 ванилия

Шоколадови листа

24 малки листа от роза
100 г  натурален шоколад
1/2 твърда круша

 
* Обелете крушата, нарежете я на кубчета и я сварете до омекване в малко вода заедно с цялата лимонова кора и половината захар. Отстранете кората на лимона и посирайте всичко на гладко пюре. Ароматизирайте с крушовата ракия. Разтворете желатина на водна баня в малко вода и го прибавете към горещото пюре. Разбиркайте и оставете да изстине. 
 
* Разбийте сметаната на сняг. Отделно разбийте двата жълтъка с останалата захар и ванилията на водна баня докато получите гъст крем. Прибавете ги към сметаната. Накрая съединете студеното крушово пюре преди да е почнало да желира със сметановия крем.  Оствете муса за 4 часа в хладилника.
 
* Измийте и подсушете листата на розите. Стопете шоколада на водна баня. Върху вътрешната страна на листата нанесете пласт шоколад с помощта на малка лъжичка или четка за рисуване. Оставете листата да се втвърдят добре. След това отделете шоколада. Може да видите тук как се прави това. 
 
* Гребнете лъжичка от муса и го поставете върху едно шоколадово листо. Забодете едно по-малко листенце отгоре и гарнирайте с тънко резенче круша. Да ви е сладко!
последно модифициран в
Отбелязана с: сладки закачки

Йоланта Делибозова

Коментирайте

Гост
Гост Вторник, 30 Май 2017
Visit site Coral Betting and grab Coral Bonus