• Начало
    Начало Тук можете да прегледате всички статии в сайта.
  • Категории
    Категории Показва списък с категории от тази статия.
  • Етикети
    Етикети Показва списък с етикети, които са ползвани в тази статия.
  • Архиви
    Архиви Съдържа списък със статии, които са създадени по-рано.
  • Вход
    Вход форма за вход
Публикувано от в в Соленки
  • Размер на шрифта: По-голям По-малък
  • Посещения: 11685
  • 6 коментара
  • Печат

Пирожки с праз

 

b2ap3_thumbnail_mini_pie_with_leek_2.jpg

 

Продукти около 20 пирожки

Тесто

160 г брашно
100 г настърган кашкавал
100 г меко масло
40 г прясно мляко

Пълнеж

1-2 стрък праз
20 г масло
1 с.л. олио
80 - 100 г натрошено сирене
черен пипер
разбито яйце за намазване
сусам за поръсване

 

b2ap3_thumbnail_mini_pie_with_leek_1.jpg



Приготвяне

* В купа разбъркайте маслото и кашкавала. Добавете млякото, а след това и брашното. Омесете тесто и го приберете в хладилника за 30 минути. Не месете дълго време за да не започне да се отпуска мазнината. Достатъчно е само да съберете тестото в гладка топка.

* Нарежете праза на ситно и го задушете в маслото и олиото. Охладете, поръсете с черен пипер и прибавете сиренето.

* Разточете тестото върху поръсен с брашно кухненски плот. С чашка или формичка изрежете кръгчета с желана от вас големина. Върху едното кръгче сложете малко от плънката. Прихлупете с второто кръгче и прищипете краищата за да се затвори добре пирожката. Може да ги оформите и като полумесеци, ако ви харесва повече.

* Подредете пирожките в тава, покрита с хартия за печене. Намажете с яйце, поръсете със сусам и изпечете за 15 - 20 минути в загрята на 170* фурна. Да ви е сладко!

* Не съм посочила сол в рецептата. Тестото е с кашкавал, а плънката със сирене. Ако прецените, че няма да е достатъчно солено добавете малко сол.

 

b2ap3_thumbnail_mini_pie_with_leek_3.jpg

последно модифициран в
Отбелязана с: пирожки праз соленки

Коментари

  • Гост
    Ева Тонева Четвъртък, 03 Ноември 2016

    Ех, че са хубави! Много ще се харесат вкъщи, благодаря за вдъхновението, мила!

    Отговор Отказ
  • Yoli
    Yoli Неделя, 06 Ноември 2016

    Видях ги вече, Еви. Страхотни си ги направила! Много съм щастлива, че са се харесали на всички ви. Благодаря ти за доверието, мила!

  • Гост
    Дора Петък, 11 Ноември 2016

    Прекрасни пирожки - нежни и хрупкави! У дома много ги харесаха. :) Благодаря!

    Отговор Отказ
  • Yoli
    Yoli Събота, 12 Ноември 2016

    Много ти благодаря, Доре. Страшно се радвам, че са ви харесали!

  • Гост
    Калина Петък, 25 Януари 2019

    Направих тези пирожки тази сутрин за закуска. Освен , че бяха неописуемо вкусни , станаха много бързо и лесно. Поредната чудесна рецепта , Йоли. Поздрави

  • Yoli
    Yoli Петък, 25 Януари 2019

    Ама така се радвам, че и на теб ти харесват, Калина! У дома много се тачат. От сърце ти благодаря и да ви е сладко!

Коментирайте

Гост
Гост Сряда, 20 Февруари 2019
Visit site Coral Betting and grab Coral Bonus