Публикувано от в в Риба и морски дарове
  • Размер на шрифта: По-голям По-малък
  • Посещения: 1397
  • Печат

Миди с пушен доматен сос

 

b2ap3_thumbnail_mussel.jpg

 

Продукти

2 кг миди с черупки
3 - 4 с.л. зехтин
800 г белени домати консерва
1 ч.л. захар
1 малка глава лук
2 скилидки счукан чесън
1 ч.л. пушен червен пипер
2 с.л. пресен риган
сол и черен пипер на вкус

Приготвяне

* Измийте добре мидите и ги сложете в голяма тенджера. Не наливайте никаква течност. Сложете ги на котлона и варете няколко минути под капак докато горните черупки се отворят. Излейте отделилия се сок в купа и го прецедете през марля.

* Нарежете лука на ситно и го задушете в зехтина. Прибавете доматите, нарязани на малки парченца. Сипете захарта и изварете соса без капак до сгъстяване.

* Прибавете чесъна и овкусете със сол и двата вида пипер. Разредете с мидения бульон до желана от вас гъстота. Минута преди края на готвенето сложете ригъна.

* Разпределете мидите в четири купи и залейте със соса. Да ви е сладко!

 

b2ap3_thumbnail_mussel_1.jpg

последно модифициран в
Отбелязана с: риба и морски дарове

Йоланта Делибозова

Коментирайте

Гост
Гост Събота, 19 Август 2017
Visit site Coral Betting and grab Coral Bonus