Публикувано от в в Риба и морски дарове
  • Размер на шрифта: По-голям По-малък
  • Посещения: 1571
  • Печат

Миди под шапка

 

b2ap3_thumbnail_black-_mussel2.jpg

 

Продукти за 4 порции

200г мидени ядки
2 с.л. крема сирене Филаделфия с билки
200г квасена сметана
няколко стръка нарязан див лук
сол и черен пипер на вкус
4 кръга бутер тесто
 

b2ap3_thumbnail_black-_mussel3.jpg

 

Приготвяне

 * Разточете парче бутер тесто. Така няма да се разлисти много и ще запази добра форма по време на печенето. Изрежете кръгове, с около 1 или 2 см по-големи от формичките, в които ще печете.
 
* В купа разбъркайте сиренето със сметаната. Подправете със сол и пипер и нарежете лука. Прибавете мидите, разръркайте и  разпределете в купички за крем карамел или брюле. 
 
* Отгоре сложете тестените капачета и ги завържете с конец. В средата направете дупчица за да може да излиза свободно парата при печенето.
 

b2ap3_thumbnail_black-_mussel4.jpg

 

 * Изпечете предястието до порозовяване на тестото в предварително загрята фурна на 200*. Преди сервиране отстранете конците. За по-добра визия може на тяхно място да завържете цветно лико, канап или някаква панделка. Сервирайте предястието топло с добре охладена напитка! Да ви е сладко!

 

b2ap3_thumbnail_black-_mussel5.jpg

последно модифициран в

Йоланта Делибозова

Коментирайте

Гост
Гост Събота, 21 Октомври 2017
Visit site Coral Betting and grab Coral Bonus