Публикувано от в в Български гозби
  • Размер на шрифта: По-голям По-малък
  • Посещения: 5117
  • Печат

Тера Мадре Беласица. Мешник

 

b2ap3_thumbnail_meshnik_1.jpg

 

   Второто ястие се казва Мешник и се приготвя от абсолютно същото тесто, с което се прави Пляска. Странно е как на пръв поглед едно и също нещо може да се окаже толкова различно на вкус. Лично аз не мога да преценя кое ми харесва повече, толкова са различни двете ястия. Тук плънката е от задушено зеле. Опитайте.

Продукти за 1 мешник

2 ч.ч. брашно
1,5 ч.ч. вода
2 яйца
сол на вкус
2 с.л. масло
1/2 малка зелка
2 - 3 с.л. олио
сол и черен пипер на вкус

Приготвяне

* С бъркалка разбийте заедно яйцата, водата и брашното. Посолете.

* Нарежете зелето и го задушете до омекване в олиото. Овкусете със сол и черен пипиер.

* Изсипете задушеното зеле в тестото и разбъркайте.

* Загрейте фурната на 200*. Сложете маслото в тава, поставете я във фурната и изчакайте докато се стопи и зачерви.

* Излейте тестото върху маслото и изпечете мешника за около 25 - 30 минути до зачервяване. Сервирайте го нарязан на парчета с резен сирене. Вкусен  е както топъл, така и студен. Да ви е сладко!

 

b2ap3_thumbnail_meshnik.jpg

последно модифициран в

Йоланта Делибозова

  • Гост
    Веселина от Бургас Вторник, 27 Септември 2016

    Невероятно вкусно

    Рецептата е страхотна. Не обичам готвено прясно зеле, но като я прочетох, се въодушевих и я направих. Мнооого вкусно нещо! Благодаря много, Йоли!

    Отговор Отказ
  • Yoli
    Yoli Сряда, 28 Септември 2016

    RE:Невероятно вкусно

    О, Веси! Толкова се радвам! Простичка рецепта с малко продукти и лесна за изпълнение. И аз като теб не съм фуна на прясното зеле. Обичам го само на салата, сурово. Но този Мешник си ми е вкусен и на мен. Много се радвам, че ти хареса, наистина. Поздрави на прекрасния ми Бургас и прегръдки за теб. Благодаря ти.

Коментирайте

Гост
Гост Петък, 18 Август 2017
Visit site Coral Betting and grab Coral Bonus