Публикувано от в в Кексове и мъфини
  • Размер на шрифта: По-голям По-малък
  • Посещения: 2135
  • Печат

Меден кекс с глазура

 

b2ap3_thumbnail_honey_-cake_1.jpg



Продукти за тестото

150 г масло
80 г захар
150 г течен мед
1/2 ч.л. канела
1/2 ч.л. смлян кардамон
1/2 ч.л. джинджифил на прах
ванилия
2 яйца
270 г брашно
1 ч.л. бакпулвер

Глазура

200 г натурално крем сирене
3 - 4 с.л. течен мед
1/4 ч.л. канела
ванилия
200 мл течна сметана за разбиване

 

b2ap3_thumbnail_honey_-cake_2.jpg


Приготвяне

* За приготвянето на тестото не ви е нужен миксер, а само телена бъркалка. В тенджерка затоплете заедно маслото, захарта и меда колкото да се смесят. Може да направите това и в слаба микровълнова фурна. Охладете сместа и добавете яйцата и подправките. Разбъркайте. Накрая сипете брашното, примесено с бакпулвера.

* Сипете тестото в тортена форма 26 см, покрита с хартия за печене. Загрейте фурната на 180* и изпечете кекса за около 35 - 40 минути. Оставете го добре да изстине преди да го намажете с глазурата.

* За глазурата разбийте сметаната на сняг, а крем сиренето разбъркайте с меда, канелата и ванилията. Смесете ги на гладък крем като добавяте на малки части сметаната към сиренето.

* Сложете кекса в равна тортена чиния и го покрийте с глазура. По желание поръсете с малко канела. Да ви е сладко!

* Може да смените подправките в сладкиша с тези, които харесвате най-много. Формата, в която ще изпечете кекса е изцяло ваш избор. Аз реших този път да е кръгъл. Кексът прилича на една голяма меденка и точно като при тези бистквити, колкото по-дълго време престоява, толкова по-вкусен става. Сух е, но крехък  и ароматен. Може да обогатите тестото с орехи или други ядки.

 

b2ap3_thumbnail_honey_-cake_3.jpg

последно модифициран в
Отбелязана с: канела крем сирене мед

Йоланта Делибозова

Коментирайте

Гост
Гост Петък, 18 Август 2017
Visit site Coral Betting and grab Coral Bonus