Публикувано от в в Ястия с месо
  • Размер на шрифта: По-голям По-малък
  • Посещения: 1862
  • Печат

Медальони от патладжан

 

 b2ap3_thumbnail_melanzane.png

 

Продукти

1 патладжан
3-4 с.л. олио
2 домата
малка главичка лук
1 скилидка чесън
2 с.л. олио
сол и черен пипер на вкус
1/2 ч.л. захар
листа босилек
печено пиле
кашкавал или друго твърдо сирене

Приготвяне

* Нарежете патладжана на по-дебели кръгчета и ако желаете го посолете и оставете за 15 мин. за да изтече горчивата вода от него. Лично аз не го правя, откакто в България патладжаните са Холандски сортове. Те са с ниско съдържание на соланин и не горчат, а и нямат почти никакви семки. Поставете кръгчетата в тава, покрита с хартия за печене и леко ги намажете с олиото. Изпечете ги за около 20 минути.

* Нарежете лука на ситно и го задушете в мазнината. Нарежете доматите на малки кубчета и ги сипете при лука. Ако желаете първо ги обелете. Гответе няколко минути, колкото да се посгъстят. Нека останат леко сурови. Към края на готвенето прибавете чесъна, нарязан на тънки филийки, овкусете със сол и пипер и балансирайте киселината на домата с малко захар. Махнете от огъня и поръсете с нарязан пресен босилек.

* Върху патладжанените медальони сложете малко от соса, гарнирайте с накъсани парченца печено пиле и поръсете с настърган кашкавал. Запечете до златисто и сервирайте ястието топло, но не горещо. Да ви е сладко!

 

b2ap3_thumbnail_melanzane1.png

последно модифициран в
Отбелязана с: патладжан ястия с месо

Йоланта Делибозова

Коментирайте

Гост
Гост Вторник, 30 Май 2017
Visit site Coral Betting and grab Coral Bonus