Публикувано от в в Ястия с месо
  • Размер на шрифта: По-голям По-малък
  • Посещения: 4866
  • Печат

Кюфтета във винен сос

 

b2ap3_thumbnail_polpette_1.jpg

 

Продукти за 4 порции

700 г телешка кайма
3 глави лук
4 с.л. олио
1 с.л. доматено пюре
1 ч.л. нишесте
500 мл червено вино
1 ч.л. гарам масала
сол и черен пипер на вкус

 

b2ap3_thumbnail_polpette_3.jpg

 

Приготвяне

* Нарежете лука на ситни кубчета. Отделете 2 с.л., а останалото количество запържете в олиото. Пръсете с нишестето, добавете доматеното пюре и разбъркайте. Овкусете с гарам масала и налейте виното. Оставете соса да заври и овкусете със сол и черен пипер.

* Омесете добре каймата с останалите 2 с.л. лук, сол и черен пипер. Добре е при месенето да добавяте малко вода за да може каймата да стане сочна. Оформете малки кюфтенца и ги пуснете във врящия сос. Намалете силата на огъня и гответе под капак 20 минути.

* Отхлупете и гответе още десетина минути докато сосът се редуцира на половина и се сгъсти. Сервирайте кюфтенцата горещи, поръсени със зелен лук и с гарнитура от варен ориз. Да ви е сладко!

* По време на готвенето опитайте соса, и ако ви се стори леко кисел от виното балансирайте вкуса с 1 ч.л. захар. Не предозирайте с гарам масала. Подправката е много силна и ако е в повече има опасност да доминира над вкуса на кюфтетата. Може да сложите 2 щипки от нея и в каймата.

 

b2ap3_thumbnail_polpette_2.jpg

последно модифициран в

Йоланта Делибозова

  • Гост
    Мъх Четвъртък, 23 Април 2015

    Тук дечурлигата ме мъчат да им правя кюфтета с бял или червен сос през ден, уморих се дори да ги ям. Ето я свежата нотка, която ще добавя;)Прегръдка, Йоли!

    Отговор Отказ
  • Гергана Лазарова
    Гергана Лазарова Четвъртък, 23 Април 2015

    Ммм... Нещо като винен кебап? Питам, защото още не мога да се наканя да го сготвя (а колко го обичам)! Йолинка, чудни са ти кюфтенцата, много, много ми харесват. :)
    Прегръдки и да ви е сладко вкъщи!

    Отговор Отказ
  • Lussi`s World of Artcraft
    Lussi`s World of Artcraft Петък, 24 Април 2015

    Само си представям аромата им! Чудесна рецепта, която ще опитам! Слънчеви поздрави, мила ми Йоли!

    Отговор Отказ
  • Yoli
    Yoli Петък, 24 Април 2015

    Благодаря ви момичета. Ще се радвам да ги опитате. Гери, нищо общо с винен кебап. Изключително индийски вкус, само това. Ако обичаш тази кухня ще ти харесат.

  • Гост
    Нели Йонева Събота, 25 Април 2015

    О, Йоли, отново благодаря за поредната прекрасна рецепта. Тази вечер си ги похапнахме сладко-сладко. Но аз не сложих от тази подправка граам масала, но въпреки това се получи превъзходно ястие. И само не ми гледай цвета, че се получи ужасен от виното. :)
    http://neliyonevakitchen.blogspot.com/2015/04/blog-post_25.html#comment-form

    Отговор Отказ
  • Yoli
    Yoli Понеделник, 27 Април 2015

    Ах, тази Нелка! Какво му има на цвета? Няма как да стане по-свеж и светъл, Нели. Червено вино, при това редуцирано става още по-тъмно. Много се радвам, че са ти харесали кюфтетата. Благодаря ти мила! Страхотно ме зарадва отново.

  • Гост
    Eли Четвъртък, 30 Април 2015

    Пробвах рецептата.Поличи се страшно вкусно . Добавих в соса и сушени челадинки.

    Отговор Отказ
  • Yoli
    Yoli Неделя, 03 Май 2015

    Благодаря Ели. Много се радвам, че са ви харесали кюфтенцата. Това с челадинките е велика идея! Знаеш ли, вчера един човек ми каза, че вече започнали да никнат по поляните.

  • Гост
    Клавдия Събота, 26 Март 2016

    градивна критика

    Здравей Йоли,аз съм твоя голяма почитателка. Освен това съм и поддръжник на източната кухня,за това бих искала да въведа една градивна критика, подправката е ГАРАМ масала.

    Отговор Отказ
  • Yoli
    Yoli Неделя, 27 Март 2016

    RE:градивна критика

    Много, много ти благодаря мила Клавдия! Веднага поправям нещата! Изключително много ценя това, от хора като теб се уча непрестанно! Благодаря ти от сърце и за милото отношение! Желая ти рекрасен ден!

Коментирайте

Гост
Гост Понеделник, 20 Ноември 2017
Visit site Coral Betting and grab Coral Bonus