Публикувано от в в Соленки
  • Размер на шрифта: По-голям По-малък
  • Посещения: 4496
  • Печат

Маслени соленки със сирене

 

b2ap3_thumbnail__cheese_-crackers_3.jpg

 

Продукти за 24 соленки

Тесто

100 г меко масло
100 г фино настъргано краве сирене
сол на вкус
170 г брашно

 

b2ap3_thumbnail_cheese_-crackers_1.jpg

 

За намазване
лют червен пипер
къри на прах
микс сушени зелени подправки по избор
разбито яйце

 

b2ap3_thumbnail__cheese_-crackers_4.jpg

 

Приготвяне
* Смесете маслото, сиренето и солта. Разбъркайте на крем. С брашното омесете меко тесто.
* Разделете тестото на три части и оформете топки. Всяка топка разточете на тънък кръг.
* Намокрете леко с вода всеки кръг и поръсете с различните подправки. Върху единия сложете пипер, върху втория къри, а върху третия листните сушени подправки.
* Нарежете всеки кръг на 8 триъгълника и завийте на малки кифлички. Поставете ги в тава, покрита с хартия за печене. Намажете с разбито яйце и поръсете от подправките или семена.
* Загрейте фурната на 180* и изпечете соленките за около 15 - 20 минути докато приятно се зачервят. Да ви е сладко!

 

b2ap3_thumbnail_cheese_-crackers.jpg

 

* Соленките стават много мънички, колкото за една хапка. На снимките изглеждат по-големи, защото са снимани отблизо. Много са крехки, нямат набухвател, но ако искате да имат по-суха консистенция може да сложите 1/4 ч.л. бакпулвер. Лично на мен без набухвател ми допадат повече. В никакъв случай не заменяйте маслото с маргарин. От него соленките ще станат жилави и ще миришат неприятно. Експериментирайте с вкусовете. Намажете тестото с подправките, които обичате най-много. Чудесно мезе са за бяло вино, бира или просто за закуска. Изключително лесни и бързи за приготвяне.

 

b2ap3_thumbnail_cheese_-crackers_5.jpg

последно модифициран в
Отбелязана с: къри масло сирене

Йоланта Делибозова

  • Гост
    Катерина Неделя, 12 Юни 2016

    Въпрос

    Йоли, мисля да направя тези соленки за почерпка на колегите защото излизат повече бройки, а фирмата ни е 25 човека. Мазането на соленките с цяло яйце ли или само с белтък? Не мога да избера какво още да направя, което да е подходящо, то всичко ми харесва, правила съм тортата с круши, двойно шоколадовия кекс, снощи правих белия хляб с мак без месене- чудно, чудно вкусен ! Всичко ми харесва! Какво би ме посъветвала да направя за почерпка на повече хора в офис, ще ти бъда благодарна :))

    Отговор Отказ
  • Yoli
    Yoli Сряда, 15 Юни 2016

    RE:Въпрос

    Благодаря за доверието, Кате. Много се радвам, че ти харесват рецептите ми и ги опитваш.

    Да, с цяло яйце си ги намажи, както обикновено. За почерпката, много е подходящ този солен кекс. Може да го направиш само с кашкавал и вместо рукола да сложиш магданоз. Аз с праз съм го правила, чуден става. И май с праз ми е любим. Подходящ е за много хора като се нареже на хапки. Или някакъм друг солен кекс, който ти си харесваш направи. Но го изпечи така в тава и го нарежи на хапки. А за нещо сладко, бисквити и сладкиши бол. Всички са подходящи, ако искаш нещо сладичко. Ето да видиш кекса.

    http://yoli.bg/entry/soleni-hapki-s-rukola-i-rikota

Коментирайте

Гост
Гост Събота, 23 Септември 2017
Visit site Coral Betting and grab Coral Bonus