Публикувано от в в Сладки
  • Размер на шрифта: По-голям По-малък
  • Посещения: 3983
  • Печат

Маслени сладки с розова вода

 

b2ap3_thumbnail_biscuits_-rose_-water_1.jpg

 

 

 

 

Продукти за около 35 - 40 сладки

250 г мека свинска мас
80 г пудра захар
ванилия
1 яйце
100 г натрошени запечени бадеми
2 с.л. мастика или узо
1 ч.л. бакпулвер
500 г брашно

розова вода за поръсване
пудра захар за овалване

Приготвяне

* Разбийте маста заедно с пудрата захар и ванилията. Добавете яйцето, а след това мастиката и бадемите. Смесете брашното с бакпулвера и омесете меко тесто. Ако е нужно добавете още малко брашно.

* От тестото оформете топчета с големина на орех. Подредете ги в тава, покрита с хартия за печене. Загрейте фурната на 170* и изпечете сладките за около 12 - 15 минути или докато леко се зачервят. Извадете ги от фурната и докато са горещи ги напръскайте с розова вода и оваляйте в пудра захар. След като изстинат ги приберете в кутия. Най-вкусни са, ако престоят един ден, но кой ще ги чака толкова дълго?

* На половината топчета направих вдлъбнатина и след като ги изпекох ги напълних с пелте от дюли, смесено с малко желатин за да не лепне. Всякак се прекрасни! Да ви е сладко!

* Благодаря от сърце на Ванката Пейчев за тази вкусна рецепта. Малко я измених. Неговите сладки са с масло и амонячна сода, както и пропорциите на продуктите са двойни. Аз много обичам сладки с мас и затова избрах нея вместо масло, а амонячна сода нямах и ги направих с бакпулвер. Останалото е по рецептата му. Опитайте ги, наистина са чудесни сладки! Розовата вода прави чудеса с вкуса им, не я пропускайте.  Отново ти благодаря, приятелю!

 

b2ap3_thumbnail_biscuits_-rose_-water_2.jpg

последно модифициран в

Йоланта Делибозова

  • Гост
    Vili Понеделник, 05 Януари 2015

    Чудни сладки, приличащи на малки снежни топки! Сигурно са толкова крехки, че се топят в устата! А тези, с кехлибарените перлички отгоре направо са неустоими!
    Да ти е честита Новата година, Йоли! Нека да е късметлийска, благодатна и вдъхновена за теб и близките ти хора!

    Отговор Отказ
  • Yoli
    Yoli Понеделник, 05 Януари 2015

    Благодаря ти, Вили. Сладките са от миналата Коледа. Бях забравила да ги прехвърля от блога в сайта и днес най-сетне го направих. Много са хубави, ще се радвам да ги опиташ. Благодаря ти!

  • Ани Митова
    Ани Митова Петък, 13 Март 2015

    И аз искам да ги пробвам, но се питам дали мастиката може да се замени с нещо друго и то да не е алкохол.имам малко дете на което мисля че ще се усладят тези малки сладки топчета.

    Отговор Отказ
  • Ани Митова
    Ани Митова Събота, 14 Март 2015

    Здравей, Йоли !Моя въпрос е дали мастиката може да се замени с мляко например и точно каква розова вода използваш за сладкарски цели- каква марка и от къде я купуваш?

    Отговор Отказ
  • Yoli
    Yoli Неделя, 15 Март 2015

    Здравей Ани. Не се притеснявай, разбира се, че напълно можеш да пропуснеш мастиката. Изобщо не ти трябва никакъв алкохол. Не слагай нищо, ванилия е достатъчно. А и розовата вода така приятно ухае после! Купувам розова вода от всяка една аптека. Или от магазините, които продават продукти от маслодайна роза. Не се тревожи, щом е само вода без други примеси в нея става идеално за сладкарски цели. Просто да пише, че е вода, това е. Ще се радвам да ги опитате, аз много харесвам тези сладки.

  • Гост
    Ani Понеделник, 18 Април 2016

    Запитжане

    Здравей, Йоли!
    Въпросът ми е с миксер ли се бърка?

    Отговор Отказ
  • Yoli
    Yoli Сряда, 20 Април 2016

    RE:Запитжане

    Здравей Ани. В случая няма никакво значение. Може с миксер, може и с телена бъркалка. Аз затова не съм написала категорично, че е с миксер. Нека всеки сам избере. Мен лично ме мързи да вадя миксера и направо с бъркалката разбърквам. Рецептата не е капризна и не изисква нищо по-специално. Ще се радвам да ги опиташ, благодаря ти.

Коментирайте

Гост
Гост Понеделник, 18 Декември 2017
Visit site Coral Betting and grab Coral Bonus