Публикувано от в в Предястия и аламинути
  • Размер на шрифта: По-голям По-малък
  • Посещения: 1930
  • Печат

Мариновани яйца в черен чай

 

Продукти

 8 яйца

Марината
 
1 с.л. настъргана портокалова кора
2 с.л. листа от черен чай
50 мл тъмен соев сос
1 зърно звезден анасон
10 зърна черен пипер
1-2 с.л. захар
1 ч.л. сол
вода
 
 
 
Приготвяне
 
* Сварете яйцата за 7-8 минути. Извадете ги от водата и с малка лъжичка натрошете черупката им.
*  Сложете яйцата в малка тенджерка. Сипете върху тях всички продукти за маринатата и долейте с вода за да се покрият. 
* Сварете ги в маринатата още 10 минути. Оставете ги да се охладят и ги приберете за една нощ в хладилника заедно с маринатата.  
* Обелете яйцата преди сервиране. 
 
 
 
 
 
* Сервирайте яйцата със зелена салата или майонеза. Яйцата са много ароматни. Ако не искате да са чак толкова наситени на вкус не ги дръжте цяла нощ в маринатата, а само няколко часа. Достатъчно солени са от соевия сос и солта, затова не ги солете допълнително. Може да ги мариновате в други подправки като замените анасона с кардамон, карамфил или канела. Да ви е сладко! 
 
 
последно модифициран в
Отбелязана с: Йоли предястия яйца

Йоланта Делибозова

Коментирайте

Гост
Гост Петък, 28 Юли 2017
Visit site Coral Betting and grab Coral Bonus