• Начало
    Начало Тук можете да прегледате всички статии в сайта.
  • Категории
    Категории Показва списък с категории от тази статия.
  • Етикети
    Етикети Показва списък с етикети, които са ползвани в тази статия.
  • Архиви
    Архиви Съдържа списък със статии, които са създадени по-рано.
  • Вход
    Вход форма за вход
Публикувано от в в Салати
  • Размер на шрифта: По-голям По-малък
  • Посещения: 2713
  • 2 коментара
  • Печат

Мариновани яйца

b2ap3_thumbnail__pickled_-eggs-_2.jpg

 

Продукти

10 твърдо сварени обелени яйца
1 голяма глава лук
700 мл вода
150 мл бял винен оцет
60 г сол
40 г захар
2 дафинови листа
1 ч.л. зърна хвойна
1 ч.л. зърна черен пипер
1 ч.л. семена резене
1 ч.л. сух естрагон
1 ч.л. зърна кимион

 

b2ap3_thumbnail_pickled_-eggs_1.jpg

 

 Приготвяне

* Обелете главата лук и я нарежете на четвъртини. Сложете върху котлона лист алуминиево фолио и запечете лука. Така няма да ви се наложи след това да миете загорял тиган или тенджера.

* Подредете яйцата и лука в голям буркан.

* Кипнете водата, оцета, солта и всички подправки. Залейте яйцата с врялата марината  и затворете буркана. След като се охлади го приберете в хладилника. Оставете яйцата да се овкусят за една седмица, а най-добре за десетина дни. Сервирайте с прясна салата, поляти с малко зехтин. Да ви е сладко!

 

 

b2ap3_thumbnail_pickled_-eggss_3.jpg

последно модифициран в
Отбелязана с: Великден салати яйца

Коментари

  • Гост
    Ина Неделя, 19 Април 2015

    Миналата година "оползотворих" останалите яйца. Станаха много вкусни и тази година вече съм ги заредила в буркана. Чакам с нетърпение да мине седмицата. Не че през останалото време на годината не можем да си ги приготвим, ама тези от Виликден май са най-вкусни!

    Отговор Отказ
  • Yoli
    Yoli Неделя, 19 Април 2015

    Така е Иве. Не ни идва на ум през годината. Ама то така е и с козунаците, и с баклавата май. Все по празници ги правим. Благодаря ти!

Коментирайте

Гост
Гост Сряда, 19 Декември 2018
Visit site Coral Betting and grab Coral Bonus