Публикувано от в в Предястия и аламинути
  • Размер на шрифта: По-голям По-малък
  • Посещения: 1381
  • Печат

Мариновани смокини със сирене и ядки

 


Продукти

500 г смокини
200 г бяло саламурено сирене
100 г сурови ядки по избор
2-3 с.л.зехтин
балсамова редукция за поръсване

Марината

1 ч.ч.сухо червено вино
2 зрънца карамфил
1 малка пръчка канела
1 с.л.смесен пипер на зърна
2-3 зърна бахар
кора от 1/2 лимон
сол, оцет балсамико и мед на вкус





Приготвяне

*  В малка тенджерка смесете всички продукти за маринатата. Опитайте я на вкус, трябва да ви хареса. Не съм написала точните пропорции на солта, оцета и меда, защото това е много индивидуално. Просто я подправете така, че да е леко кисело-сладка, а същевременно приятна на сол. Кипнете всичко.

*  Нарежете смокините на половинки, сложете ги в плитък съд и ги залейте с врялата марината. Оставете ги да преседят в нея 2-3 часа.

 

 


*  Изцедете смокините от маринатата и ги сложете в тавичка за печене. Нарежете сиренето на кубчета и го разпределете върху тях. Поръсете с ядките, полейте със зехтина и запечете ястието в силна фурна за половин час или докато вие прецените.

 

*  При сервиране поръсете с малко балсамова редукция. Да ви е сладко!

последно модифициран в

Йоланта Делибозова

  • to4ica31
    to4ica31 Неделя, 23 Ноември 2014

    Много интересно изглежда

    Отговор Отказ
  • Yoli
    Yoli Неделя, 23 Ноември 2014

    Гери, много ти благодаря, че си тук. Искрено се надявам да ти хареса. Да ти е приятно, да намираш интересни рецепти и да ги опитваш. Добре си ми дошла!

Коментирайте

Гост
Гост Петък, 15 Декември 2017
Visit site Coral Betting and grab Coral Bonus