Публикувано от в в Предястия и аламинути
  • Размер на шрифта: По-голям По-малък
  • Посещения: 1746
  • Печат

Мариновани смокини

 

b2ap3_thumbnail_figs_1.jpg

 

Продукти

8 - 10 зрели смокини
100 г захар
сок от 2 - 3 лимона
250 мл вода
1 - 2 люти чушки

 

b2ap3_thumbnail_figs_2.jpg

 

Приготвяне

* В малка тенджерка кипнете захарта заедно с водата и сока от лимоните. Варете соса докато се редуцира на половина и се сгъсти.

* Срежете смокините на кръст без да ги прерязвате напълно. Подредете ги в буркан. Сложете лютите чушки и залейте с горещия сироп.

* Оставете смокините да се мариноват 2 дни. Сервирайте ги с различни видове сирене. Да ви е сладко!

 

b2ap3_thumbnail_figs_3d.jpg

 

* Опитайте на вкус соса. Ако обичате комбинацията сладко - кисело - солено може да сложите и сол. Овкусете така, както на вас ще ви хареса най-много. От престояването на смокините в маринатата сосът се разрежда. Ако искате да е гъст сервирайте смокините веднага след като сте ги залели със сиропа. Разбира се, охладете ги преди да ги хапнете.

 

b2ap3_thumbnail_figs.jpg

последно модифициран в
Отбелязана с: люти чушки смокини

Йоланта Делибозова

  • Гост
    краси Неделя, 02 Октомври 2016

    Относно произхода на горепосочената рецепта

    Много екзотично звучи цялата рецепта, особено с лютивите чушки. Обожавам тези вкусове. Произход Китай или Ваша лична интерпретация.

    Отговор Отказ
  • Yoli
    Yoli Четвъртък, 06 Октомври 2016

    RE:Относно произхода на горепосочената рецепта

    Благодаря ти, Краси. И аз като теб, много обичам това смесване на сладко-солено-люто-кисело. Царе са източните народи на това наистина. Просто невероятно точни са им пропорциите, никога нищо не е излишно, или пък да липсва.

Коментирайте

Гост
Гост Сряда, 18 Октомври 2017
Visit site Coral Betting and grab Coral Bonus