• Начало
    Начало Тук можете да прегледате всички статии в сайта.
  • Категории
    Категории Показва списък с категории от тази статия.
  • Етикети
    Етикети Показва списък с етикети, които са ползвани в тази статия.
  • Архиви
    Архиви Съдържа списък със статии, които са създадени по-рано.
  • Вход
    Вход форма за вход
Публикувано от в в Салати
  • Размер на шрифта: По-голям По-малък
  • Посещения: 2167
  • 0 коментара
  • Печат

Мариновани гъби


b2ap3_thumbnail_marinated-_mushrooms_7.jpg 

 

 Продукти

марината за 5 кг гъби

500 мл винен оцет 6%
1,5 литра вода
100 г захар
сол на вкус (около 200 г)
6 дафинови листа
1 с.л. бахар на зърна
1 с.л.микс пипер - черен, бял и розов
5 зърна карамфил
няколко клончета прясна мащерка
5 кг гъби

 


Приготвяне

* Почистете гъбите и ги нарежете. Бланширайте ги за 10 минути в подсолена вода с малко оцет. Изцедете ги в цедка и ги охладете със студена вода.

* Кипнете марината от посочените продукти. Сипете гъбите в нея и ги оставете да престоят няколко часа.

* Насипете гъбите в буркани, залейте с маринатата, затворете ги добре и стерилизирайте 20 минути.

 

b2ap3_thumbnail_marinated-_mushrooms_22.jpg

 

* При сервиране ги подправете с малко чесън, копър и зехтин. Наздраве!

* Преди да сложите гъбите в маринатата я опитайте. Според вашия вкус може да прибавите вода, оцет, сол или захар. Може да си направите салата от мариновани гъби от по-малко количество. Спокойно можете да я съхранявате няколко месеца в хладилника без да я стерилизирате.

 

b2ap3_thumbnail_marinated-_mushrooms_6.jpg

 
последно модифициран в
Отбелязана с: гъби марината салати

Коментари

Коментирайте

Гост
Гост Четвъртък, 15 Ноември 2018
Visit site Coral Betting and grab Coral Bonus