Публикувано от в в Салати
  • Размер на шрифта: По-голям По-малък
  • Посещения: 1504
  • Печат

Мариновани гъби


b2ap3_thumbnail_marinated-_mushrooms_7.jpg 

 

 Продукти

марината за 5 кг гъби

500 мл винен оцет 6%
1,5 литра вода
100 г захар
сол на вкус (около 200 г)
6 дафинови листа
1 с.л. бахар на зърна
1 с.л.микс пипер - черен, бял и розов
5 зърна карамфил
няколко клончета прясна мащерка
5 кг гъби

 


Приготвяне

* Почистете гъбите и ги нарежете. Бланширайте ги за 10 минути в подсолена вода с малко оцет. Изцедете ги в цедка и ги охладете със студена вода.

* Кипнете марината от посочените продукти. Сипете гъбите в нея и ги оставете да престоят няколко часа.

* Насипете гъбите в буркани, залейте с маринатата, затворете ги добре и стерилизирайте 20 минути.

 

b2ap3_thumbnail_marinated-_mushrooms_22.jpg

 

* При сервиране ги подправете с малко чесън, копър и зехтин. Наздраве!

* Преди да сложите гъбите в маринатата я опитайте. Според вашия вкус може да прибавите вода, оцет, сол или захар. Може да си направите салата от мариновани гъби от по-малко количество. Спокойно можете да я съхранявате няколко месеца в хладилника без да я стерилизирате.

 

b2ap3_thumbnail_marinated-_mushrooms_6.jpg

 
последно модифициран в
Отбелязана с: гъби марината салати

Йоланта Делибозова

Коментирайте

Гост
Гост Събота, 27 Май 2017
Visit site Coral Betting and grab Coral Bonus