Публикувано от в в Риба и морски дарове
  • Размер на шрифта: По-голям По-малък
  • Посещения: 2019
  • Печат

Маринована сьомга в хрупкав пармезан

 

b2ap3_thumbnail_salmon_6-d.jpg

 

Продукти за 8 - 10 броя

100 г филе сурова сьомга 
1/2 ч.л. сол
1/2 ч.л. захар
2 с.л. водка
1 малка краставица
80 г пармезан

 

b2ap3_thumbnail__salmon_4.jpg

 

Приготвяне

*  В купичка разбъркайте солта, захарта и водката. С остър нож нарежете сьомгата на максимално тънки филета. Сложете я в плитка чиния и залейте с алкохола. Покрийте с найлоново фолио и оставете в хладилника за 12 часа.

* Настържете сиренето. Сипете го на малки купчинки в тиган с незалепващо покритие. Разтопете ги на котлона и бъдете внимателни! Сиренето бързо прегаря. След като се разлее и образува дупчици като решетка, махнете тигана от котлона. Изчакайте малко докато пармезана започне леко да се втвърдява. Внимателно го отлепете като повдигнете с върха на нож. Поставете кръгчетата сирене върху точилка за да се извият.

* Извадете сьомгата от хладилника, изплакнете я леко и подсушете с кухненска салфетка. Нарежете краставицата на тънки филийки.

* Във всяка пармезанова подложка сложете краставица и сьомга. Гарнирайте с див лук. Да ви е сладко!

 

b2ap3_thumbnail_salmon_3.jpg

b2ap3_thumbnail__salmon_1.jpg

последно модифициран в
Отбелязана с: риба и морски дарове

Йоланта Делибозова

  • Гост
    Мартина Вторник, 25 Ноември 2014

    страхотна идея за пармезана.... благодаря!

    Отговор Отказ
  • Yoli
    Yoli Вторник, 25 Ноември 2014

    Много се радвам, че ти харесва, Марти. А още повече ще се радвам, ако ги опиташ. Благодаря ти.

Коментирайте

Гост
Гост Понеделник, 23 Октомври 2017
Visit site Coral Betting and grab Coral Bonus