Публикувано от в в Торти
  • Размер на шрифта: По-голям По-малък
  • Посещения: 2989
  • Печат

Манго торта

 

b2ap3_thumbnail_mango_torta1.jpg

 

 Продукти за блата

125 г меко масло
150 г пудра захар
4 жълтъка
30 г какао, размито в малко гореща вода
1 ванилия
250 г фино смлени орехи
4 белтъка
3 с.л.бренди

Продукти за крема 

400 г фина неовкусена извара или рикота
400 г заквасена сметана
1 манго
200 г захар
настъргана кора от 1/2 лимон
сок  от 1/2 лимон
1 ванилия
20 г желатин ( 2 пакетчета )

Продукти за желето

1 манго
1 ч.ч. вода
70 г захар
сок от 1/2 лимон
10 г желатин (1пакетче)

 

b2ap3_thumbnail_mango_torta2.jpg

 

Приготвяне

* За блата разбийте маслото и захарта на пухкав крем. Прибавете жълтъците, какаото, брендито,  ванилията и орехите.

* Разбийте белтъците на твърд сняг и с внимателно бъркане ги прибавете към какаовата смес.

* Постелете дъното на тортена форма с хартия за печене. Сипете вътре тестото, загладете и изпечете в предварително загрята на 180* фурна. Оставете блата да се охлади добре.

* За крема разбъркайте изварата заедно със сметаната и захарта. Не е нужен миксер, ако изварата е наистина фина. Ако е зърнеста я претрийте първо през цедка или я пасирайте с пасатор. Подправете с ванилия и кората и сока на лимона.

* Обелете мангото и  го нарежете на парчета. Пасирайте го на пюре и го сипете в крема. Стопете желатина на водна баня в малко вода и го налейте в крема. Разбъркайте всичко много добре.

* Сложете шоколадовият блат в тортена чиния и го пристегнете с ринга на тортената форма. Излейте върху него манго - крема и оставете тортата да се желира за няколко часа в хладилника.

* За глазурата обелете мангото и го нарежете на кубчета. В малка тенджерка го смесете с водата, захарта и лимоновия сок. Кипнете всичко за 1-2 минути. Докато сместа е още гореща сипете вътре желатина и го разбъркайте докато се разтвори. Оставете глазурата да се охлади напълно.

* Извадете тортата от хладилника и излейте глазурата върху крема. Отново приберете на студено за да се желира и тя.

* Отстранете ринга от желираната торта и украсете с бита сметана и  малко червени плодове за контраст. Освежете със свежа мента. Да ви е сладко!

 

b2ap3_thumbnail_mango_torta3.jpg

последно модифициран в
Отбелязана с: манго торти

Йоланта Делибозова

  • Гост
    Биляна Димитрова Вторник, 19 Декември 2017

    Диаметър на блата

    Здравейте,

    Бихте ли ми казали колко сантиметра е диаметъра на блата, за да знам в каква тавичка да го пека?

    Предварително ви благодаря!

  • Yoli
    Yoli Сряда, 20 Декември 2017

    RE:Диаметър на блата

    Здравей, Биляна. Ще се радвам, ако тортата ти хареса. Благодаря ти за избора.

    Тортата е със стандартен размер, в нормалната форма. 26/28 см, не мога да кажа с точност колко е, но се сещаш, нали? Винаги може да я изпечеш в по-малка форма, ако решиш. Блатът ще стане по-висок. А ако е в по-голяма, по-нисък. Няма значение, ти си прецени.

Коментирайте

Гост
Гост Четвъртък, 22 Февруари 2018
Visit site Coral Betting and grab Coral Bonus