Публикувано от в в Коледа
  • Размер на шрифта: По-голям По-малък
  • Посещения: 1791
  • Печат

Макови подкови

 

b2ap3_thumbnail_sweet_-poppy_2-d.jpg

 

Продукти за около 45 - 50 броя

1 шушулка прясна ванилия
250 г брашно
75 г фино смлени бадеми
75 г мак
150 г захар
220 г студено масло
1 жълтък
1 - 2 с.л. прясно мляко, ако е необходимо
пудра захар за поръсване

 

b2ap3_thumbnail_sweet_-poppy_1-d.jpg

 

Приготвяне

* В купа смесете брашното със захарта, бадемите и мака. Изстържете вътрешността на шушулката ванилия и я прибавете към брашното. Може да ползвате и изкуствена ванилия, но точно тези сладки стават много по-вкусни с истинска.

* Нарежете маслото на кубчета и го сложете в брашното. Добавете и жълтъка и стрийте всичко с пръсти на маслени трохи. Омесете гладко тесто и ако е нужно добавете малко мляко. Завийте тестото в найлоново фолио и го оставете в хладилника за 30 минути.

* Покрийте тава с хартия за печене и загрейте фурната на 170*. Оформете фитили от тестото с дължина около 10 - 12 см и ги извийте като подкови. Подредете ги в тавата и изпечете за около 10 - 12 минути.

* След като сладките изстинат ги поръсете с пудра захар. Да ви е сладко!

 

b2ap3_thumbnail_sweet_-poppy-d.jpg

последно модифициран в
Отбелязана с: коледа сладки

Йоланта Делибозова

Коментирайте

Гост
Гост Петък, 18 Август 2017
Visit site Coral Betting and grab Coral Bonus