Публикувано от в в Рула
  • Размер на шрифта: По-голям По-малък
  • Посещения: 3390
  • Печат

Магданозено руло

 

b2ap3_thumbnail_parsley_-roll_5.jpg

 

Продукти

Тесто

4 белтъка
1/2 ч.л. сол
4 жълтъка
75 г заквасена сметана
2 с.л. ситно нарязан магданоз
100 г брашно
1 равна ч.л. бакпулвер

 

b2ap3_thumbnail_parsley_-roll_3.jpg

 

Пълнеж

3 скилидки чесън
1 връзка магданоз
100 г запечени кедрови ядки
75 г заквасена сметана
250 г крема сирене
2 с.л. прясно мляко
60 г настърган  пармезан
сол на вкус
няколко цели клончета магданоз и пера див  лук

 

b2ap3_thumbnail_parsley_-roll_1.jpg

 

Приготвяне

* Разбийте белтъците на сняг.

* В купа разбъркайте жълтъците със сметаната и магданоза. Към тях прибавете разбитите белтъци и брашното, примесено и пресято с бакпулвера и солта. Редувайте ги докато смесвате и разбърквайте внимателно.

* Покрийте правоъгълна тава с хартия за печене. Наредете няколко измити и подсушени цели клончета магданоз  и див лук.

 

b2ap3_thumbnail_parsley_-roll.jpg

 

 * Върху тях внимателно сипете тестото на малки части за да не се разместват  клончетата магданоз. Разнесете с лопатка докато покриете всичко с тесто. Изпечете блата в предварително загрята на 180* фурна за 7-8 минути.

* В дълбок  и тесен съд пасирайте всички продукти за пълнежа с изключение на пармезана, който добавете последен.

* Отлепете внимателно хартията от  блата, поставете го с магданозената страна надолу и разстелете пълнежа. Завийте рулото по дългата страна и го оставете поне за един  час в хладилника. Сервирайте като предястие или лека закуска. Да ви е сладко!

Рецепта - др. Йоткер

 

b2ap3_thumbnail_parsley_-roll_2.jpg

последно модифициран в
Отбелязана с: предястия рула

Йоланта Делибозова

  • Гост
    Мария Петък, 19 Декември 2014

    Йоли, страхотен сайт , позравления :)
    Тази рецепта от пръв поглед ме грабна , само исках да чуя мнението ти за това с какво мога да заместя пармезана и кедровите ядки за да бъде вкуса на рулото почти непроменен?

    Отговор Отказ
  • Yoli
    Yoli Петък, 19 Декември 2014

    Много ти благодаря, Мария. Радвам се, че ти харесват рецептите тук. Изобщо не ги мисли тези продукти. И да не ги сложиш, няма значение. Кедровите ядки замени с печени бадеми, още по-добре даже. А пармезана изобщо го пропусни. Може малко чесън в крема и това е. Благодаря ти и весели празници!

  • Гост
    Ани Канева Вторник, 06 Януари 2015

    Йоли, пак съм аз! Много вкусно това руло, обаче блатът ми не бухна като твоя, а стана тънък като по-дебела палачинка. Що така? Тавичката ми е 26/26 см. Пак го изядоха и пак го възхваляваха, но ми се щеше да изглежда като твоето! :D

    Отговор Отказ
  • Yoli
    Yoli Сряда, 07 Януари 2015

    Аничко, аз пека блата в тавата от фурната, но не разстилам тестото съвсем до края. Според мен не е бухнало, защото му е избягал въздуха на тестото. Мен пък ако питаш, по-добре да е тънко. Лично аз предпочитам. Така има по-малко тесто и повече крем. Благодаря ти отново! Непрестанно ме радваш!

  • Гост
    Ани Канева Четвъртък, 08 Януари 2015

    Ааа, ти ме радваш повече, Йолка, щото тук намирам всичко, за което се сетя! Обичам си готвенето аз, харесва ми да разнообразявам домашното меню и да експериментирам. И като ми хрумне какво ще правя днес-солено, сладко, тестеничко...влизам в твоя сайт и си го намирам. А тук всичко, което съм изпробвала е толкова вкусно и много красиво. Последното е важно, защото трябва да се стремим към красота във всичко, което правим! А и нали храната възприемаме първо с очите!

  • Гост
    Ани Канева Четвъртък, 08 Януари 2015

    А горното рулце пак ще си го правя, независимо как ще ми се получи блатът, защото както казваш и с тънък блат пак си е много вкусно, а и естетически го докарах. Приятелят ми каза, че е интересна смесица от вкусове и се е получила чудесна комбинация. А останалите един през друг ме питаха за рецептата. Много се радвам, че си тук, Йолка!

    Отговор Отказ
  • Yoli
    Yoli Четвъртък, 08 Януари 2015

    Ами ти си си страхотната, какво да ти кажа друго?! Знаеш ли, скоро в блога ми имаше коментар на някаква жена, написан под рецептата Еклерова торта. Не можеш да си представиш колко беше разобарована. Ама наистина. И не само от тортата. Пишеше ми, че е опитвала много мои рецепти и никога нищо не се е получило добре. Ама нито едно, разбираш ли? В чудо се видях, направо не знаех какво да кажа. Съвсем нормално е да не се получава всичко перфектно, хора сме все пак. Както на мен, така и на останалите. Но от всички рецепти ни една ... лоша работа. Така че, зависи си от теб, а не от моите или на някой друг рецепти. Сама казваш, обичам да експериментирам. Това е истината! Отново ти благодаря, Ани. Много е важна оценката ти за мен.

  • Гост
    Ани Канева Петък, 09 Януари 2015

    Йоли, въобще не ѝ се впечатлявай на разочарованата! Прочетох коментара...Тя горката е разочарована първо от себе си и докато не се помири със собственото си аз, никога нищо няма да й се получи, в каквото и да било! Ти си страхотна, мила Йоли и стотиците положителни коментари тук и в блога ти са показателни за това! А те са по-важни от един отрицателен! Продължавай да ни радваш!

    Отговор Отказ
  • Yoli
    Yoli Събота, 10 Януари 2015

    Благодаря ти, Ани. Истината е, че ако ви няма вас да изпробвате рецептите ми аз няма как да се развивам. Знаеш ли, получава се нещо като на нашите концерти във филхармонията. Ние свирим за публиката си. И сме адски щастливи когато концерта се получи добре и ни аплодират искрено. И тук съм на една своеобразна сцена. Имам и лоши концерти, имам и добри. Но наистина читателите са моята публика и много държа на тях. Благодаря на теб и останалите, че ме вдъхновявате и ме карате да израствам. Прекрасни сте!

  • Гост
    Виолета Христова Понеделник, 26 Януари 2015

    Вкус другар няма

    И аз се учудвам, че има разочаровани от твоите рецепти. Явно който е свикнал на пици и бургери няма как да оцени вкусотиите тук. Не съм добра готвачка, но съм правила около 10-15 твои рецепти и винаги са били сполучливи, лесни и вкусни! Сега ще ходя на гости и съм хвърлила око на това руло, но се двоумя между него и солената торта, която ми е фаворита. Малко повече занимавка е тя, но е изключително вкусна :) Но обичам да опитвам нови неща, затова ще е това руло. :)
    А ти ,Йоли, продължавай да ни радваш с още лесни и вкусни рецепти :)

    Отговор Отказ
  • Yoli
    Yoli Понеделник, 26 Януари 2015

    RE:Вкус другар няма

    Благодаря ти Вили. Така ме радват думите ти. Съвсем нормално е понякога да не се получават добре нещата. Да не мислиш, че при мен винаги всичко е перфектно и без грешка? Ако някай ти каже подобно нещо, не му вярвай. Не ме притеснява, че понякога рецептите не се получават добре при хората. Наистина е нормално. Притеснява ме като са груби, а няма нужда от това. До нищо добро не води подобно поведение. Винаги всичко може да се оправи с нормален човешки тон. Благодаря ти отново, Вили. Ще се радвам да опиташ и рулото!

    Отговор Отказ
  • Гост
    Галина Николова Четвъртък, 18 Юни 2015

    Поздравления за чудесата,които творите.Доста от вашите рецепти съм ползвала и всичко до сега се е получавало чудесно!Поздрави и много целувки от мен и слънчева Испания.Галя:)

    Отговор Отказ
  • Yoli
    Yoli Петък, 19 Юни 2015

    Здравей Гале. Много се радвам, че ти харесват рецептите ми. Благодаря ти за отношението и милите думи. Обичам Испания, свирила съм къде ли не ... почти из цялата страна. Имам прекрасни спомени от там. Поздрави и от мен и отново благодаря от сърце!

Коментирайте

Гост
Гост Събота, 23 Септември 2017
Visit site Coral Betting and grab Coral Bonus