Публикувано от в в Риба и морски дарове
  • Размер на шрифта: По-голям По-малък
  • Посещения: 7182
  • Печат

Топло-пушена скумрия с маслена заливка

 

b2ap3_thumbnail_mackerel_dip_1.jpg

 

Продукти

1 топло-пушена скумрия
1 с.л. ситно нарязан лук
1 скилидка счукан чесън
сок и настъргана кора от 1 лимон
2 с.л. каперси
черен пипер
120 г натурално крем сирене
100 г масло
1-2 с.л. ситно нарязан див лук

Приготвяне

* Сложете маслото в малка тенджерка и го стопете на ниска температура. Засилете малко огъня докато маслото леко забълбука. С лъжица отстранете пяната, която се образува по повърхността. Оставете го настрана да се охлади. След това го прецедете през цедка, като внимавате в прецеденото масло да не попадне от белтъка, който се е утаил. Сипете дивия лук и разбъркайте.

* Почистете рибата от кожата и костите. Накъсайте я на малки парченца и я смесете с всички останали продукти. Ако е нужно добавете сол.

* Сипете рибата в малки бурканчета или купички. Загладете добре повърхността и я залейте с маслото. Съхранявайте в хладилника.

* Ако обичате фин пастет може да пасирате рибата. Аз я предпочитам на парченца. Преди сервиране оставете предястието за 30 минути на стайна температура за да омекне леко маслото. Поднесете с препечени филийки. Да ви е сладко!

 

b2ap3_thumbnail_mackerel_dip_2.jpg

последно модифициран в

Йоланта Делибозова

  • Светулка
    Светулка Петък, 24 Юни 2016

    Йолинка, опитвала съм почти всички твои рецепти с риба и всичките ми харесват. Няма начин да не опитам и тази някой ден. Продават пушена скумрия в руски магазин близо до нас. Аз лично предпочитам студено пушената скумрия. Мислиш ли, че мога да сложа такава вместо топло пушената, или не е за предпочитане? Прегръдки!

    Отговор Отказ
  • Yoli
    Yoli Петък, 24 Юни 2016

    Ха, Светле, аз точно от руски магазин я купих. Много е добра тяхната, давай смело, ще стане чудесно. После пиши как е все пак като вкус. Благодаря ти миличка.

  • Гост
    Руми Петък, 24 Юни 2016

    Великолепно ястие, Йоли!! Обожавам пушена скумрия (абе май всичко ми е вкусно :) ) и непременно ще пробвам и това пастетче! Благодаря за идеята!!
    Прегръдка и прекрасен ден, миличка!!

    Отговор Отказ
  • Yoli
    Yoli Петък, 24 Юни 2016

    Благодаря ти Руми. Ще се радвам да опитш, много вкусно стана. И аз като теб, обичам пушена риба. Да ти е сладко!

  • Гост
    Богомила Понеделник, 27 Юни 2016

    Йоли, пробвала съм почти всичките ти рецепти и винаги резултатът е бил превъзходен. Определено ще опитам и тази.
    Благодаря ти за оригиналните предложения, с които ни радваш!

    Отговор Отказ
  • Yoli
    Yoli Сряда, 29 Юни 2016

    Благодаря ти Боги. За кой ли път вече ... Верен фен си ми ти! Така да се радвам!

  • Гост
    Елена Понеделник, 27 Юни 2016

    Йоли,
    прекрасна е рибката.Много изкушаващо и уханно предложение.Ще очаквам от теб и някоя рецепта за опушване на риба.Аз имам само една, но така и не се осмелих да пробвам.
    Поздрави !

    Отговор Отказ
  • Yoli
    Yoli Сряда, 29 Юни 2016

    Радвам се, че ти хареса, Ели. Вкусно е, но аз така и така обожавам всичко, което е с риба. За пушената риба .. мой не те разбрах. Имаш предвид рецепта с пушена риба или как сами да си я опушим. Защото, ако е за опушване, ето заповядай. Много хубаво става и е съвдем лесно.

    http://yoli.bg/entry/domashno-toplo-pushena-syoomga

  • Гост
    Десислава Иванова Вторник, 28 Ноември 2017

    Здравейте, много харесах рецептата Ви и ми се иска да я приготвя за предстоящия Никулден. Интересувам се дали е възможно каперсите да бъдат заменени с друг продукт ?

  • Yoli
    Yoli Сряда, 29 Ноември 2017

    Много ще се радвам, ако ти хареса, Деси. У дома много я обичаме. Чудесна е за Никулден! Да, разбира се, че е възможно да замениш каперсите. Или пък изобщо ги пропусни, няма проблем. Може да сложиш вместо тях ситно нарязани зелени маслини или малко кисели краставички. Благодаря ти за доверието!

Коментирайте

Гост
Гост Сряда, 17 Януари 2018
Visit site Coral Betting and grab Coral Bonus