Публикувано от в в Риба и морски дарове
  • Размер на шрифта: По-голям По-малък
  • Посещения: 5998
  • Печат

Топло-пушена скумрия с маслена заливка

 

b2ap3_thumbnail_mackerel_dip_1.jpg

 

Продукти

1 топло-пушена скумрия
1 с.л. ситно нарязан лук
1 скилидка счукан чесън
сок и настъргана кора от 1 лимон
2 с.л. каперси
черен пипер
120 г натурално крем сирене
100 г масло
1-2 с.л. ситно нарязан див лук

Приготвяне

* Сложете маслото в малка тенджерка и го стопете на ниска температура. Засилете малко огъня докато маслото леко забълбука. С лъжица отстранете пяната, която се образува по повърхността. Оставете го настрана да се охлади. След това го прецедете през цедка, като внимавате в прецеденото масло да не попадне от белтъка, който се е утаил. Сипете дивия лук и разбъркайте.

* Почистете рибата от кожата и костите. Накъсайте я на малки парченца и я смесете с всички останали продукти. Ако е нужно добавете сол.

* Сипете рибата в малки бурканчета или купички. Загладете добре повърхността и я залейте с маслото. Съхранявайте в хладилника.

* Ако обичате фин пастет може да пасирате рибата. Аз я предпочитам на парченца. Преди сервиране оставете предястието за 30 минути на стайна температура за да омекне леко маслото. Поднесете с препечени филийки. Да ви е сладко!

 

b2ap3_thumbnail_mackerel_dip_2.jpg

последно модифициран в

Йоланта Делибозова

  • Светулка
    Светулка Петък, 24 Юни 2016

    Йолинка, опитвала съм почти всички твои рецепти с риба и всичките ми харесват. Няма начин да не опитам и тази някой ден. Продават пушена скумрия в руски магазин близо до нас. Аз лично предпочитам студено пушената скумрия. Мислиш ли, че мога да сложа такава вместо топло пушената, или не е за предпочитане? Прегръдки!

    Отговор Отказ
  • Yoli
    Yoli Петък, 24 Юни 2016

    Ха, Светле, аз точно от руски магазин я купих. Много е добра тяхната, давай смело, ще стане чудесно. После пиши как е все пак като вкус. Благодаря ти миличка.

  • Гост
    Руми Петък, 24 Юни 2016

    Великолепно ястие, Йоли!! Обожавам пушена скумрия (абе май всичко ми е вкусно :) ) и непременно ще пробвам и това пастетче! Благодаря за идеята!!
    Прегръдка и прекрасен ден, миличка!!

    Отговор Отказ
  • Yoli
    Yoli Петък, 24 Юни 2016

    Благодаря ти Руми. Ще се радвам да опитш, много вкусно стана. И аз като теб, обичам пушена риба. Да ти е сладко!

  • Гост
    Богомила Понеделник, 27 Юни 2016

    Йоли, пробвала съм почти всичките ти рецепти и винаги резултатът е бил превъзходен. Определено ще опитам и тази.
    Благодаря ти за оригиналните предложения, с които ни радваш!

    Отговор Отказ
  • Yoli
    Yoli Сряда, 29 Юни 2016

    Благодаря ти Боги. За кой ли път вече ... Верен фен си ми ти! Така да се радвам!

  • Гост
    Елена Понеделник, 27 Юни 2016

    Йоли,
    прекрасна е рибката.Много изкушаващо и уханно предложение.Ще очаквам от теб и някоя рецепта за опушване на риба.Аз имам само една, но така и не се осмелих да пробвам.
    Поздрави !

    Отговор Отказ
  • Yoli
    Yoli Сряда, 29 Юни 2016

    Радвам се, че ти хареса, Ели. Вкусно е, но аз така и така обожавам всичко, което е с риба. За пушената риба .. мой не те разбрах. Имаш предвид рецепта с пушена риба или как сами да си я опушим. Защото, ако е за опушване, ето заповядай. Много хубаво става и е съвдем лесно.

    http://yoli.bg/entry/domashno-toplo-pushena-syoomga

Коментирайте

Гост
Гост Петък, 20 Януари 2017
Visit site Coral Betting and grab Coral Bonus