Публикувано от в в Сосове
  • Размер на шрифта: По-голям По-малък
  • Посещения: 1591
  • Печат

Лют малинов сос

 

b2ap3_thumbnail_hot_-raspberry_sauce_2.jpg

 

Продукти

600 г малини
100 г захар
1 червена люта чушка
20 г пресен джинджифил
40 г кромид лук
малка пръчка канела - по желание
2 с.л. зехтин
балсамов оцет на вкус
сол на вкус

 

b2ap3_thumbnail_hot_-raspberry_-sauce.jpg

 

Приготвяне

* Намачкайте малините със захарта и малко сол. Покрийте ги и ги оставете ги да престоят  2 - 3 часа. Сварете малините за 5 минути и ги претрийте през цедка за да отстраните семките.

* Нарежете чушката, джинджифила и лука на много ситно и ги задушете леко в зехтина.

* Добавете малиновото пюре и подправете на вкус със сол и балсамов оцет. Накрая, ако желаете сложете малка пръчка канела, която ще отстраните в края на готвенето.

* Гответе соса на умерен огън до сгъстяване. Може да го оставите по-рядък или да го сгъстите до консистенцията на конфитюр. Преценете сами как ви харесва най-много.

* Поднесете соса студен към различни видове сирене или студено месо. Да ви е сладко!

 

b2ap3_thumbnail_hot_-raspberry_sauce_3.jpg

 

* Според сина ми това е най-вкусният сос, който е опитвал. Напълно съм съгласна с него. Наистина е изключително фин и много интересен. Не излиза голямо количество, но все пак, ако решите да съхраните соса, сипете го в бурканче още горещ, като го напълните до горе и веднага затворете. Принципът е същия както затваряте сладко. През зимата може да направите соса със замразени малини.

* Ако не обичате люто пропуснете чушката и обратно, може да го подлютите още повече.

* Не изхвърляйте след претриването на малините семките и пулпата, която остава полепнала по тях. Залейте ги с бял винен или ябълков оцет и ще получите фин малинов оцет. Така направих аз.

 

b2ap3_thumbnail_hot_-raspberry_sauce_1.jpg

последно модифициран в
Отбелязана с: малини сосове

Йоланта Делибозова

Коментирайте

Гост
Гост Събота, 24 Юни 2017
Visit site Coral Betting and grab Coral Bonus