Публикувано от в в Безмесни ястия
  • Размер на шрифта: По-голям По-малък
  • Посещения: 1484
  • Печат

Лятна паста

 

b2ap3_thumbnail_pasta_-with_-mozzarella_-sauce_1.jpg

 

 Продукти за 4 порции
 
1 пакет спагети или друга паста по ваш избор
2 патладжана
3 скилидки смачкан чесън
1 стрък пресен розмарин
зехтин и сол на вкус
400 г чери домати
2 с.л. зехтин
2 нарязани скилидки чесън
2 - 3 стръка прясна мащерка
сол на вкус
 
Сос
 
250 г моцарела
4 стръка пресен босилек
1 скилидка чесън
1 каф.ч. зехтин
бульон  от варенето на пастата
сол на вкус
 
 

b2ap3_thumbnail_pasta_-with_-mozzarella_-sauce_3.jpg

 

Приготвяне

* Намажете патладжаните с малко зехтин, надупчете ги с вилица и ги изпечете в силна фурна докато омекнат. За ваше удобство постелете тавата с алуминиево фолио. Извадете ги и след като се охладят  ги обелете. Нарежете месото на патладжана на парченца и го мариновайте с розмарин, зехтин, чесън  и сол.

* Сложете доматите в тиган без да ги режете. Добавете зехтина, сол, мащерката и чесъна. Запържете за няколко минути докато омекнат  и придобият апетитен цвят. Ако предпочитате може да ги запечете в силна фурна.

* За соса нарежете моцарелата на кубчета и я сложете в тесен  и дълбок съд. Прибавете зехтина, чесъна и листата босилек. Пасирайте до гладкост с пасатор като добавяте по малко  бульон от варенето на пастата. Гъстотата на соса преценете сами. Овкусете със сол.

* Сварете пастата според описанието на опаковката. Ако желаете може да си направите домашна прясна паста. Рецептата може да видите тук.

* Разбъркайте сварената паста с патладжана, гарнирайте с домати и залейте със соса. Може да сервирате ястието топло или студено. Да ви е сладко!

 

b2ap3_thumbnail_pasta_-with_-mozzarella_-sauce.jpg

последно модифициран в
Отбелязана с: безмесни ястия паста

Йоланта Делибозова

Коментирайте

Гост
Гост Понеделник, 29 Май 2017
Visit site Coral Betting and grab Coral Bonus